Wenches deilige snickerskake
Det er vinterferie og snart helg – unn deg denne kaken, som passer både store og små!
Snickerskake i langpanne
(ca. 30 x 40 cm)
Dette trenger du:
• 1 pk Ritz-kjeks
• 350 g peanøtter
• 6 eggehviter
• 2 dl sukker
• 2 ts bakepulver
• 1 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
• 100 g smør
• 200 g sjokolade
• 6 eggeplommer
• 100 g melis
Slik gjør du:
Grovhakk kjeks og peanøtter.
Stivpisk eggehvite og tilsett sukker, litt etter litt, til det blir en stiv masse.
Vend inn grovhakket kjeks og peanøtter.
Fordel deigen i en langpanne og stek i varm stekeovn, midterste rille ca. 30 min.
Avkjøl.
Sjokoladeglasur:
Smelt smør og sjokolade over svak varme.
Avkjøl.
Visp eggeplommer og melis til eggedosis.
Vend inn den avkjølte sjokoladeblandingen.
Fordel over avkjølt kake og sett kaldt før den skjæres opp.
Artikkelen er oppdatert