Tsjeriåu, bye bye! Slik var «Hver gang vi møtes»-avslutningen

Vi fulgte «Hver gang vi møtes»-avslutningen. Se alle duettopptredenene og hva artistene synes.

Etter en hektisk uke med aktiviteter og sang, var det lørdag kveld klart for siste dag med Wenche Myhre (69), Philip «Admiral P» Boardman (33), Henning Kvitnes (57), Unni Wilhelmsen (44), Eva Weel Skram (30), Jørn Hoel (58) og Ivar «Ravi» Johansen (39) i «Hver gang vi møtes».

Artistene sang duetter, og nedenfor kan du se alle opptredenene, samt hva artistene selv tenker om duettene.

– Mammas favorittlåt

Kvitnes, Wilhelmsen og Ravi var de første artistene som forente krefter da de fremførte førstnevntes «Ut å vekke sola» fra 2009-platen «Tid for latskap».

Det var Ravi som var initiativtaker – og han hadde en helt spesiell grunn til å velge nettopp den låta.

– Det er mammas favorittlåt, sier han til TV 2 og forteller videre hvordan det var å fremføre den med sine nye venner.

– Det er gøy å gjøre noe som ligner på rap oppå en sånn roots- og folkgyngende groove. Og det var kjempegøy å synge trestemt i refrengene med Unni og Henning; det var ren lykke, for det gjør jeg nesten aldri.

Kvitnes skryter av Ravis bidrag til den velkjente låta.

– På «brua» hadde han lagt til en egen del som var kjempefin, og han var flink til å kore også. Originalen er med Jonas Fjeld, Hilde Heltberg, Aslag Haugen og meg, og den handler om vennskap. Mennesker som sitter på en holme ute i skjærgården når det er midtsommer, og man har det fint og vil ikke legge seg. Nei, det var veldig morsomt.

Wilhelmsen slang seg på lasset og lot Kvitnes og Ravi ta føringen.

– Gutta tok skikkelig ansvar, så jeg bare la meg på som en englevinge over og jeg håper det funket.

Tolket Joni Mitchell-klassiker sammen

De siste ni årene har Wilhelmsen fremført den legendariske «Both Sides Now» av Joni Mitchell på de fleste av sine konserter, og det er nettopp denne låta hun ville synge duett med Skram på.

– Eva og jeg har separat vært veldig glad i den sangen. Hvem kan ikke være glad i den, liksom? Det er et lydspor til livet for både Eva og meg, og det at den er skrevet av en 23 år gammel Joni Mitchell … hun høres ut som hun er 113 når hun synger den teksten! Det bare viser hvor tidløst det kan gjøres. Eva har en selvstendighet og en lytteevne; det at hun legger stemmen sin oppå min, er ikke lett, altså. Jeg har aldri hørt den låta som duett noensinne. Det er en utfordring og jeg tror vi landet på beina, sier Wilhelmsen.

– Unni sang som hun pleier å synge, og jeg bare hang meg oppå og la til en andrestemme. Det er en låt som har blitt covret tusen ganger, men samtidig tenkte vi at «nei, det skal ikke vi bry oss om», fordi det er en låt som har betydning for oss også. Den tåler å få kjørt seg noen ganger, forteller Skram.

– Fin blanding

Admiral P og «onkel Jørn» tok en låt fra sistnevnte 2000-plate «En blå løk», «Cumbia for stive hofter». Admiralen satt stor pris på å synge den med Hoel.

– Det synes jeg var dødskult! Den låta må komme ut og frem. Det er en låt jeg kunne ha tatt på konsertene mine. Vi blandet cumbia med afrikansk vin, og det ble en fin blanding, synes jeg. Det var kult å gjøre den, sier han lattermildt.

Sang barnesangduett

Myhre ga ut den tradisjonelle barnesangen «Jeg og du og vi to» som singel i 1972, og det var Admiral P som gjerne ville ha en duett sammen med henne på akkurat den.

– Det var Philip som ønsket seg. «Jaha», tenkte jeg, «det blir gøy hvis jeg klarer å henge med ham.» Han tenkte at jeg bare skulle synge refrengene og han skulle ta versene, men så sa jeg til ham «skal jeg bli med, vil jeg være med på moroa så du må skrive til meg óg». Jeg ba ham glemme alder og glemme at det er meg, så jeg fikk meg en skikkelig «hyttetur» med ham på den. Det gikk kjempefint og det var veldig gøy, forteller Myhre.

Kvitnes ble The Heartmaker

Kvitnes og Skram slo seg sammen til duo for å fremføre Eva & The Heartmaker-låta «Mr. Tokyo» fra 2011-platen «Dominoes».

Kvitnes var umiddelbart skeptisk til om «Mr. Tokyo» lot seg gjøre som duett.

– Jeg ble bedt av Eva om jeg ville være med å synge på den, og da jeg hørte på den tenkte jeg «er dette en duett?». Men så prøvde vi med kassegitar – og selvfølgelig er det en duett! Eva har så mye energi og hun er så musikalsk, og vi fant virkelig tonen musikalsk fordi vi har den samme energien og turtallet. Vi er i samme gir, på en måte, og stemmene våre smeltet sammen på en veldig ålreit måte. Jeg synes det var utrolig kult å synge den sammen.

Skram sang første gang med Kvitnes da det var hennes dag, og det fristet til gjentakelse.

– Det var så gøy å synge «Signals» med Henning, så jeg ville gjøre mer med ham. Den låta passet egentlig veldig godt som duett. Jeg tror stemmene våre er kule kontraster til hverandre. Jeg elsker stemmen til Henning.

Overrasket Admiral P

Jørn Hoel og Ravi overrasket Admiral P med «Kallenavn» fra sistnevntes 2014-plate «Selvtillit og tro».

Hoel og Ravi tok også på seg hver sin rolle i sangen.

– Det er en sjekkelåt, da, så Jørn kjørte full sjekkings i refrenget, og jeg kjørte mer subtil sjekking i versene. Vi skulle se om vi kunne gjøre «Kallenavn» om til noe annet enn reggae, så vi la den til å bli en slags rytmisk ballade, sier Ravi.

Hyllet The Monroes i siste låt

Helt til slutt fremførte Ravi, Myhre, Kvitnes og Hoel en hyllest til The Monroes-gutta Lage Fosheim og Eivind Rølles, som begge gikk bort i 2013 henholdsvis 55 og 54 år gamle.

Ravi samarbeidet med dem i 2005, og sammen fikk de en hit med «Tsjeriåu», en omarbeidet versjon av Monroes’ 1985-hit «Cheerio».

– Det var så utrolig trist og meningsløst at både Eivind Rølles og Lage Fosheim døde samme år. Jeg tenker at Lage ville ha vært en selvskreven kandidat til «Hver gang vi møtes». Men sånn ble det ikke, så da var det veldig ålreit å gjøre en låt til ære for Lage og Eivind, sier Ravi.

Det føltes godt for Kvitnes å få hedre The Monroes.

– Eivind og Lage er to personer som har betydd veldig mye for mange av oss. Eivind var jo med på å få mitt liv på beina igjen da jeg hadde det som kjipest, så jeg skylder ham veldig mye. Jeg er veldig glad i ham. Å få lov til å gjøre «Cheerio» helt på slutten, og samtidig sende en hilsen oppover, føles veldig godt.

Myhre satt også pris på å kunne hylle dem.

– Mange i gjengen har vært veldig sterkt knyttet til Monroes-gutta, og jeg har jo stiftet bekjentskap med dem via platebransjen, og i konsertsammenhenger har vi alltid møtt hverandre. Jeg kjente dem kanskje ikke så godt som mange her kjente dem, men det var en veldig naturlig avslutning og det var Ivars idé.

«Tsjeriåu» markerte dermed slutten på femte sesong av «Hver gang vi møtes».

  • Se «Tsjeriåu»-fremføringen øverst i artikkelen.
Lik TV 2 Underholdning på Facebook