Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag er det duket for kongelig barnebursdag ved det svenske hoffet. Lille prinsesse Estelle fyller nemlig fire år, og det skal selvsagt feires.

Det lille sjarmtrollet er kronprinsesse Victoria og prins Daniels eldste barn, og snart må hun dele mor og far med en liten bror eller søster.

ETT ÅR GAMMEL: Prinsesse Estelle i Val di Fiemme i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ETT ÅR GAMMEL: Prinsesse Estelle i Val di Fiemme i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

– Begivenhetene står formelig i kø i den svenske kongefamilien om dagen. Lørdag fylte lille prinsesse Leonore 2 år, og tirsdag fyller prinsesse Estelle 4 år. Og igjen blir det feiret barnebursdag i stuene på Haga, forteller TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Ønsker seg en hamster

– Årets største bursdagsgave til den lille arveprinsessen er nok lillebroren eller lillesøsteren som kan komme hvilken dag som helst ... Men mamma Victoria har avslørt at datteren mest av alt ønsker seg en hamster! sier Totland.

Om det blir en hamster eller ei i bursdagsgave, vites ikke. Men prinsesse Victoria har termin i mars, så snart blir den lille prinsessen storesøster.

Hun er imidlertid vant til å ikke ha all oppmerksomheten alene, da hun har søskenbarna Leonore (2) og Nicolas (8 mnd) å dele den med.

– Et skikkelig sjarmtroll

Kjell Arne Totland er trygg på at hun kommer til å takle søsterrollen utmerket – og at foreldrene gjør det de kan for å forberede henne til rollen som arveprinsesse.

LITEN SJARMØR: Ett år gamle Estelle på morens bursdag i 2013. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
LITEN SJARMØR: Ett år gamle Estelle på morens bursdag i 2013. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix Foto: Jonas Ekströmer

– Jeg synes foreldrene har vært utrolig flinke til gradvis å venne Estelle til hennes spesielle rolle og posisjon ved å ta henne med på mer lystbetonte representasjonsoppgaver. Estelle fremstår i dag som et skikkelig sjarmtroll – en veslevoksen og trygg liten dame som trives i rampelyset, sier Kjell Arne Totland.

SAMMEN MED MAMMA OG MORFAR: Lille Estelle i armene på kronprinsesse Victoria, og med morfar, kong Karl Gutaf rett bak seg. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN MED MAMMA OG MORFAR: Lille Estelle i armene på kronprinsesse Victoria, og med morfar, kong Karl Gutaf rett bak seg. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN MED PAPPA: Prinsesse Estelle, her to år gammel, og pappa prins Daniel i 2014. Foto: Stella Pictures.
SAMMEN MED PAPPA: Prinsesse Estelle, her to år gammel, og pappa prins Daniel i 2014. Foto: Stella Pictures. Foto: Bernard Rubsamen/Royalportraits Europe
TRE ÅR GAMMEL: Lille Estelle på mamma Victorias bursdag i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
TRE ÅR GAMMEL: Lille Estelle på mamma Victorias bursdag i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Foto: Micke Fransson/TT