Charter-Hilde forlater politikken: – Jeg ble mobbet ut

Etter fem måneder trekker Hilde Skovdahl (46) seg fra Arbeiderpartiet i Horten.

Det var ved kommunevalget i fjor høst at en overrasket Hilde Skovdahl, bedre kjent som Charter-Hilde, ble valgt inn på sjetteplass på Arbeiderpartiets liste.

Hun fikk dermed en plass i kommunestyret – noe hun aldri trodde ville skje.

– Jeg er ikke en politiker-type. Jeg har drømt om å være prinsesse og alt mulig, men politiker har jeg aldri tenkt på. Men så holdt jeg et foredrag i Horten, som ble veldig bra. To uker senere ringte de meg og spurte om jeg ville overta 20. plass som listekandidat. Jeg tenkte at man trenger andre typer mennesker inn i politikken – så dette ville jeg gjøre, forteller Hilde Skovdahl til God kveld Norge i lørdagens sending.

– Det ble rett og slett for mye

Dagen etter valget våknet hun opp til nyheten om at hun var valgt inn i kommunestyret. Hun var svært spent før de nye oppgavene – og fikk seg raskt noen overraskelser.

– Jeg er ekstremt pliktoppfyllende. Alt jeg gjør skal være 110 prosent. Og så fikk jeg alle disse dokumentene som på hundrevis av sider som måtte leses på kort tid. Jeg er jo ikke fra Horten, så det var mange saker jeg ikke kjente til, og mange dokumenter å sette seg inn i. Jeg trodde faktisk man ville få litt opplæring når man ble politiker, sier Skovdahl.

– Jeg har ikke samvittighet til å stemme på ting uten å ha satt meg ordentlig inn i sakene. Det handler om mennesker, og da kan man ikke bare ta kjappe avgjørelser. For meg ble det rett og slett for mye, betror Skovdahl til God kveld Norges programleder Dorthe Skappel.

– Folk ble mobbet på jobb

Etter fem måneder valgte hun derfor å trekke seg som politiker. Det var ikke bare arbeidsmengden og oppgavene som gjorde at hun trakk seg. Først og fremst var det arbeidsmiljøet.

– Jeg mener at folk ble mobbet på jobb. Det var på tvers av partiene, og på kommunestyremøtene når folk skal gå opp og tale. Folk ble ledd av når de kom opp på talerstolen. Hvor sykt er ikke det! Jeg tror ikke mennesker er bevisst ondskapsfulle, men det er en arroganse der, sier Skovdahl.

– Det er folk som har sittet i styret i fire år uten å gå på talerstolen. De tør nok ikke, og det skjønner jeg veldig godt, sier hun.

– Fikk ikke sove om natta

Skovdahl mener hun ble mobbet ut av politikken.

Jeg fikk ikke sovet om natta, og det gikk utover foredragene mine. Jeg gråt i puta og tenkte at jeg ikke ville klare det. Jeg følte meg annerledes hele tiden, til en hver tid. Alle er svartkledde i politikken, og det er ikke rom for å være fargerik, forteller Skovdahl.

Nå vil hun fortsette å kjempe for at folk skal få være annerledes – men det blir utenfor Horten Arbeiderparti.

– Et tap for kommunen

Ordfører i Horten kommune, Are Karlsen (AP), synes det er veldig synd at Charter-Hilde nå slutter.

– Det er et tap for kommunen. Det er synd at hun ikke fant seg til rette, og vi vil jobbe med å få et bedre miljø der alle kan trives. Vi arrangerer møter med alle gruppelederne og undersøkelser blant alle ansatte, og vil finne ut hva vi kan gjøre for å endre dette, sier han til TV 2.

– Har dere hatt flere tilfeller av mobbing i kommunestyret i Horten kommune?

– Jeg kjenner ikke til lignende eksempler, men at én person opplever det slik, ser vi på som svært alvorlig. Jeg synes det er veldig bra at hun forteller om dette, sier Karlsen.

God kveld Norge ser du lørdager klokka 22:15.