Hemmelighetsfull Oftebro om Snømannen-rollen: – Jeg er stolt!

COLOSSEUM KINO (TV 2): Jakob Oftebro har hatt sine første dager på Snømannen-settet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at det ble kjent at Jakob Oftebro (30) har landet en av rollene i Hollywood-filmatiseringen av Jo Nesbøs bok Snømannen.

Han skal spille politietterforskeren Magnus Skarre, som sammen med blant andre hovedpersonen Harry Hole, forsøker å ta en iskald seriemoder med kallenavnet «Snømannen».

Stolt av rollen

Skuespilleren er hemmelighetsfull når TV 2 møter han før norgespremieren på den store, norske satsingen Birkebeinerne, der Oftebro har en av hovedrollene.

– Jeg får ikke lov til å snakke om Snømannen, men jeg kan si at det er veldig gøy! forteller Oftebro.

– Jeg kom fra settet i dag. Det er veldig, veldig spennende. Jeg er stolt av det! sier skuespilleren til TV 2.

Skal spille inn fram til mars

Innspillingen, som foregår i Oslo, Bergen og området rundt Rjukan, startet like over årsskiftet. Men Oftebro er likevel helt ny på settet, og hadde sin aller første dag i går.

PÅ BIRKEBEINERNE-PREMIERE: Jakob Oftebro med kjæresten Iben Akerlie på Colosseum kino fredag kveld.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ BIRKEBEINERNE-PREMIERE: Jakob Oftebro med kjæresten Iben Akerlie på Colosseum kino fredag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Nå har han rundt halvannen måned med innspilling foran seg.

– Innspillingen pågår til mars en eller annen gang. Jeg er ikke helt sikker på når det er ferdig, sier Oftebro.

Flere store stjerner, som hovedrolleinnehaver Michael Fassbender, Broen-skuespiller Sofia Helin, Oscar-vinneren J.K. Simmons og Rebecca Ferguson er med i filmen, som regisseres av svenske Tomas Alfredson.

I forrige helg ble stjernelaget observert på nattklubb i Oslo.

Bryr seg ikke om Birkebeinerne-anmeldelsene

Se Birkebeinerne-traileren:

Birkebeinerne er Oftebros tredje kinoklare film på kort tid. Fredag kveld hadde filmen norgespremiere, og skuespillerne hadde høye forventninger før premieren.

– Jeg gleder meg veldig. Vi er veldig stolte av denne filmen, og den var kjempemorsom å lage, så nå håper vi publikum liker den, sier Oftebro.

Anmelderne har derimot ikke vært udelt positive i sine anmeldelser av filmen, og filmen har fått flere 3-ere og 4-ere.

– Det er sånn det er. Dette er en tøff film, en skifilm med mye action, og hvis man liker det, så bør man se denne, sier Oftebro.

PÅ DEN RØDE LØPEREN: Skuespillerne Pål Sverre Hagen og Ane Ulimoen Øverli under premieren på Birkebeinerne på Colosseum kino fredag kveld.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ DEN RØDE LØPEREN: Skuespillerne Pål Sverre Hagen og Ane Ulimoen Øverli under premieren på Birkebeinerne på Colosseum kino fredag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit
KLARE FOR PREMIERE: Kristofer Hivju og Gry Molvær på premieren av Birkebeinerne. De har ikke sett filmen før i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLARE FOR PREMIERE: Kristofer Hivju og Gry Molvær på premieren av Birkebeinerne. De har ikke sett filmen før i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit