OPPFØLGER: Endelig kommer det en ny bok om trollmannen Harry Potter. Her er Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe i rollene som Hermine, Ronny og Harry Potter i den siste filmen, «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2». Foto: AP Photo/Warner Bros. Pictures, Jaap Buitendijk
OPPFØLGER: Endelig kommer det en ny bok om trollmannen Harry Potter. Her er Emma Watson, Rupert Grint og Daniel Radcliffe i rollene som Hermine, Ronny og Harry Potter i den siste filmen, «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2». Foto: AP Photo/Warner Bros. Pictures, Jaap Buitendijk Foto: Jaap Buitendijk

I sommer kommer det en ny Harry Potter-bok

Boken lanseres på Harry Potters bursdag, 31. juli.

I fjor ble det kjent at historien til Harry Potter fortsetter på teaterscenen.

Teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» har premiere på Palace Theatre i London i sommer, og det vil ta tak i historien der bøkene slutter.

Fansen var noe skuffet over at historien om hva som skjer videre med den unge trollmannen kun skulle fortelles på teaterscenen.

Men nå kan fansen juble likevel. Manuset fra teaterstykket vil nemlig bli utgitt som en bok, melder The Telegraph.

Boken lanseres ved midnatt 31. juli, som er Harry Potters bursdag.

Dette vil være J. K. Rowlings første utgivelse på åtte år. Den siste Harry Potter-boken ble utgitt i 2007.

Møter Harry og hans sønn

Teaterstykket, som nå også blir bok, blir utpekt som den åttende delen av Harry Potter-serien. Handlingen finner sted 19 år etter den siste kampen mellom den onde trollmannen Lord Voldemort og Harry Potter.

I teaterstykket møter vi en voksen Harry, som jobber i Magidepartementet og har tre barn i skolealder. Hans yngste sønn Albus kjenner på presset når han skal starte på trollmannskolen Galtvort.

«Når fortid og fremtid blandes sammen, innser både far og sønn en ubehagelig sannhet: Noen ganger kommer mørket fra uventede steder», heter det i beskrivelsen av teaterstykket.

Rowling har bidratt

Allerede i 2013 ble det annonsert at J. K. Rowling (50) var i gang med å skrive et teaterstykke basert på Harry Potter-historiene.

Rowling har skrevet stykket sammen med Jack Thorne (36), mens John Tiffany (44) har regi.

Rowlings Harry Potter-univers har vært en stor suksess siden den første boken ble lansert i 1997. Bøkene har solgt over 450 millioner eksemplarer og blitt oversatt til 78 språk.

De åtte filmene har spilt inn over syv milliarder dollar på verdensbasis. Filmene gjorde skuespillerne Daniel Radcliffe (26), Emma Watson (25) og Rupert Grint (27) til barnestjerner.