Retromat i Wenches kjøkken

Klassikeren fra sekstitallet, fylte terteskjell, fikk sin renessanse hos Wenche i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fiskepudding kan byttes ut med store terninger av kokt, fersk fisk; skrei, sei eller laks/ørret.

Oppskriften rekker til fire til seks terteskjell .

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • ca 5 dl melk
  • salt, pepper
  • ½ ts karri eller ¼ ts chilipepper

Fyll:

  • 250-300 g fiskepudding i terninger(fiskepuddingen bør inneholde minst 55-60% fisk, gjerne mer)
  • 2-3 dl fryste grønne erter
  • Pillede reker
  • Dill, sitron
  • Eventuelt friske kokte aspargestopper (ikke hermetiske)
Fylte terteskjell. FOTO: TV 
Fylte terteskjell. FOTO: TV 

Slik gjør du:

Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel.

Spe med melk mens du rører godt hele tiden.

Kok opp under omrøring, smak til, la trekke i 8-10 min.

Smak til med salt og krydder.

Legg de fryste ertene i lettsaltet vann.

Kok opp, og ha over i et dørslag.

La ertene renne godt av seg.

Del fiskepuddingen i terninger og tilsett i den hvite sausen. Varm opp.

Rett før servering; tilsett erter, dill/gressløk i sausen.

Server stuingen i varme, sprø terteskjell.

Terteskjellene varmes i stekeovn for at de skal bli sprø og velsmakende.