Jenny Skavlan trosser graviditeten: Klar for rånefilmen Børning 2

Men skuespilleren får ikke delta på de villeste bilscenene – der setter ektemannen foten ned.

Innspillingen av oppfølgeren til publikumsfavoritten Børning er akkurat gått i gang, og onsdag går startskuddet for racet i Fosnavåg i Møre og Romsdal.

Men denne gangen starter racet uten skuespiller Jenny Skavlan, som på grunn av graviditeten må holde en litt lavere profil enn i den første filmen. Hun venter nemlig en liten en i april sammen med ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad.

– Jeg vil nok dukke opp jevnlig gjennom filmen, og jeg hadde lyst til å kjøre mye selv. Jeg kjempet for det en stund, men av sikkerhetsmessige årsaker, så går ikke det. Jeg er ganske langt på vei, så jeg vet ikke helt hvordan det går om man tar med en syv-åtte måneder gravid dame på racing, sier Skavlan når TV 2 møter henne på Oslo Runway tirsdag.

– Krysser fingrene for Børning 3

Likevel lar ikke Skavlan graviditeten hindre henne i å delta i filmen.

– Det ble ikke fullt så mye kjøring som jeg først hadde tenkt, men det kommer til å bli en fantastisk kul film, lover hun.

På filmfestivalen i Haugesund i fjor høst, fortalte Skavlan at hun drømte om å få drifte på is, og at hun håpte det skulle bli en oppfølger. Nå går ønsket i oppfyllelse, og selv uten støtte fra Norsk Filminstitutt, blir «Børning 2 – On Ice» til virkelighet.

Likevel – noen drifting på is på Skavlan se langt etter.

– Jeg har ikke fått gjort det ennå, men det er sikkert noen som kommer til å gjøre det. Jeg får bare krysse fingrene for at det blir en Børning 3, sier hun, og avslører at det har blitt gjort noen endringer fordi hun er gravid.

Ektemannen setter foten ned

– Vi må ikke glemme at det er flere som i så fall må være med og drifte. Det går ikke! innskyter ektemannen Thomas Gullestad.

– Er du bekymret for at hun skal være med på innspillingen?

SPILTE I BØRNING: Jenny Skavlan i Børning i 2013. Foto: FIlmkameratene & SF Norge
SPILTE I BØRNING: Jenny Skavlan i Børning i 2013. Foto: FIlmkameratene & SF Norge

– Jeg vet jo at hun passer på og ikke blir for vågal. Hun gjør jo ingen stunts. Men man tenker litt ekstra på det, sier Fingern.

– Det er mye sikkerhet der, og vi bruker jo stuntsjåfører. Ikke for å ødelegge illusjonen, men det er ikke en farlig innspilling, sier Skavlan.

Onsdag er gamle og nye biler på plass når startskuddet går fra Diamanten på Fosnavåg.

Da starter det nye Børning-racet – denne gangen på is – med skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Marie Blokhus, Ida Husøy, Jonas Oftebro, Robert Skjærstad og Vegard Hoel.