Ralph Myerz-trommis skal lede nytt TV 2-program

Tarjei Strøm er med når Spotify og de største plateselskapene skal jakte Norges neste stjerne via internett.

TV 2 går nye veier når de nå skal lete etter Norges neste artist.

I motsetning til talentprogrammene som hittil har blitt vist på skjermen, der deltakerne stiller til auditions foran dommere, er det i The Stream deltakerne selv som laster opp egne auditionvideoer på TheStream.no. Antall avspillinger avgjør om deltakere går videre til neste runde eller ei.

Programleder for den norskutviklede musikkonkurransen blir Tarjei Strøm (37). I tillegg til at han er radioprogramleder på NRK, har Strøm gjort seg kjent som trommis for band som Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Magnet og Datarock.

Han var ikke i tvil da han fikk tilbudet.

– Jeg har jevnlig fått tilbud om å gjøre alt mulig i TV, og dette er første gang der jeg bare kjente med én gang at «dette har jeg lyst til å gjøre»! Det er et helt perfekt TV-konsept som er en kopi av dagens virkelighet for artister og musikere. Jeg har spilt i band i hele mitt voksne liv, og jobbet mye med musikk, så da er det deilig å jobbe med et skikkelig konsept som er nytt og tvers gjennom ordentlig, sier han til TV 2.

Valgte setliste ut fra Spotify-topplista

Dette er The Stream

I musikkonkurransen The Stream flyttes auditionen hjem til deltakerne, som på www.thestream.no kan laste opp sin egen musikk. Både soloartister, duetter, grupper, band, og ikke minst DJer og produsenter er velkomne til å delta.

De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap: Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Etter signeringen opptrer artistene live hver sending og låtene deres gis ut på Spotify. Til slutt står vi igjen med en vinner som startet på «gutterommet», har tatt internett med storm, imponert plateselskapene nok til å bli signert, og bevist gjennom gjentatte utgivelser at hun eller han har fortjent en plass blant Norges mest populære artister.

Selv om det var lite strømming av låter på internett da Strøm begynte med musikk, har han selv merket skiftet til den digitale musikkhverdagen. Det begynte med datteren.

– Jeg er av den gamle skolen, og begynte å gi ut musikk med mine band i 1997. Men jeg har en datter på ti år som er veldig med på de greiene der. Hun var tidlig ute med streaming på steder som YouTube og SoundCloud, og viste meg hva det gikk i, ler programlederen.

– I nyere tid har jeg også brukt det veldig aktivt selv, for eksempel når jeg skal sjekke ut ny musikk. Og ikke minst når vi skal ha konserter med Ralph Myerz and the Jack Herren Band. Vi hadde en reunion i fjor og gjorde flere festivaler. I stedet for å lure på hva folk vil høre, går man jo bare inn på Spotify og ser hva som er mest spilt, og da ser man hvilke låter man bør velge, fortsetter han.

Vil modernisere talentshowet

TV 2s kanaldirektør Trond Håndlykken Kvernstrøm beskriver The Stream som en modernisering av talentshowet.

– Gjennom The Stream skal vi speile dagens moderne musikk-virkelighet, sier han i en pressemelding.

Artister som Adele, Justin Bieber og vår egen Kygo har gått skrittene fra barndomsrommet til den store verdensscenen via internett, delinger i sosiale medier og deretter signering hos et plateselskap. Det er på denne måten mange artister får vist frem talentet sitt i dag, og det er også slik mange nyere stjerner har blitt oppdaget. På nettet er det millioner av klipp av mennesker som fremfører sine og andres sanger. Det er denne prosessen vi skal gjenskape og tilrettelegge for i The Stream, fortsetter direktøren.

Mener deltakerne har fordel av hjemme-auditions

SØKER TALENT PÅ NETT: The Stream og programleder Tarjei Strøm satser alt på å finne Norges neste artist på internett. FOTO: Espen Sollie / TV 2
SØKER TALENT PÅ NETT: The Stream og programleder Tarjei Strøm satser alt på å finne Norges neste artist på internett. FOTO: Espen Sollie / TV 2

Programlederen tror det er mange fordeler for deltakerne som melder seg på The Stream. Han tror det spesielt kan være gunstig å kunne filme sin egen audition.

– Fordelen er jo at man kan være mye mer avslappet – man kan være seg selv, i tillegg til at man kan framføre musikk i omgivelser som er komfortable. Og det tenker jeg er bra. Det er ikke sikkert at alt stemmer når du har stått i kø i flere timer i kulden før du skal inn og synge foran fire dommere. Det er ikke alltid det klaffer, eller at dagen er der. Men her får folk vist seg fram akkurat sånn de er. Man kan rett og slett vise seg fra sin beste side, og jeg tror det er fint at vi får se akkurat hva artistene har å by på.

Samarbeider med Spotify og verdens største plateselskaper

En annen detalj Strøm mener potensielle deltakere bør la seg friste av, er det faktum at Spotify, Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group er med som samarbeidspartnere.

– Hvis du har en drøm om å jobbe med musikk, er The Stream en gylden mulighet. Hvis du laster opp på YouTube eller SoundCloud eller andre tilgjengelige steder, er det akkurat som å kaste det ut i et svart hull. Men når du laster opp på The Stream, vet du at låta blir sett og vurdert av Norges og verdens tre største plateselskaper, som har en intensjon om å finne artister de skal signere. Så det er en garanti om å bli sett. Og da kan reisen til å bli Norges neste store artist begynne. Det kan bli deg!