Sebastian klarer ikke å holde tårene tilbake – mistet moren kort tid før TV-opptakene

Det var ingen selvfølge for Sebastian Myhre (32) å gjennomføre opptakene til programmet Top Chef på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sebastian Myhre er en av kokkene som fortsatt er med i kampen om tittelen som Top Chef på TV 2.

Hjerteskjærende beskjed

Men lenge var det usikkert om Myhre ville gjennomføre opptakene. Kort tid etter at Myhre hadde sagt ja til å være med i programmet, kom sjokkbeskjeden.

– Jeg var på ferie i Kroatia da jeg fikk en telefon med beskjeden om at mamma var gått bort. Hun døde plutselig i løpet av natten, det er alt vi vet. Det skjedde uten noen forvarsel, forteller Sebastian Myhre til TV 2.

TOP CHEF: Sebastian Myhre. Foto: Alex Iversen/TV 2
TOP CHEF: Sebastian Myhre. Foto: Alex Iversen/TV 2 Foto: Thomas Reisaeter

Ville trekke seg

Plutselig var deltakelsen i Top Chef det minst viktige i livet, men minnene om moren ble til slutt det avgjørende for kokken.

– Mamma var den eneste nære familien jeg hadde og var også min mentor som jeg ofte rådførte meg med. Hun var veldig positiv til at jeg skulle være med i programmet, og det var hennes tanker rundt det som til slutt gjorde at jeg bestemte meg for å bli med, forteller Myhre til TV 2.

– Jeg vurderte å bare gå da mandagens konkurranse kom, men jeg tenkte at det verken var min eller mamma sin stil å gi seg, legger han til.

Sterkt preget

Kokken forteller at det også var godt å ha noe annet å tenke på, men at hendelsen preget ham sterkt under hele opptaksperioden.

– Jeg synes tiden under innspilling var helt jævlig. Jeg brukte veldig mye energi på å tenke på og håndtere alt i etterkant av som nylig hadde skjedd, og det gikk naturligvis utover fokuset man er nødt til å ha i en slik konkurranse. Kreativitet og snartenkthet er typisk overskuddshobbyer, og jeg kunne ikke ligget dårligere an der, forteller han.

Følelsene tar overhånd

I mandagens program klarer ikke Sebastian lenger å holde følelsene tilbake når kokkene får i oppgave å lage en rett de husker fra barndommen.

«Det eneste jeg klarer å tenke på, er å forsøke å gjennomføre noe som er i nærheten av det hun laget til meg. Med den kjærligheten…det er det man trenger», forteller Myhre gråtkvalt i mandagens program.

SE VIDEO I TOPPEN

Vil hedre moren

Myhre forteller at moren alltid oppmuntret og støttet ham i alt han gjorde, og at deltakelsen i Top Chef er hans måte å hedre henne.

Imponerede kokke-karriére

Den erfarne 32-åringen har allerede opparbeidet seg en lang og imponerende CV. Sebastian Myhre har jobbet på steder som Gastronomisk Insitutt, Renaa og Feinschmecker, og har i tillegg bodd i New York der han jobbet på restauranter som Per Se og Daniel.

Han har i tillegg vært kjøkkensjef for den Norske ambassaden i både London og Washington.

I mandagens episode av er Sebastian med når kokkene får nok en kulinarisk oppgave å bryne seg på.

Top Chef kan du se hver mandag kl 20.00 på TV 2.