Saftig og himmelsk amerikansk brownie
Januar er over, og det er på høy tid å få i seg litt fett og sukker igjen!
Denne oppskriften er til en langpanne.
Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne.
Denne kaken MÅ avkjøles minst 10-12 timer i kjøleskap.
Dette trenger du:
- 300 g smør
- 600 g mørk sjokolade (kakao; se tips)
- 7 1/2 dl (650 g) sukker
- 6 store egg
- 5 ts vaniljesukker
- 1/4 ts salt
- 5 ss kakao
- 4 1/2 dl hvetemel
Tips:
Kokesjokolade kan byttes ut med 12 ss bakekakao og 1 dl kaffe eller juice.
Kakao tilsettes sammen med hvetemelet og kaffe/juice sammen med smøret.
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme. Avkjøl til det er lunkent.
Visp sukker og egg til sukkeret har løst seg opp.
Bland inn smør og sjokoladeblandingen.
Sikt hvetemel og vaniljesukker i deigen, og bland til en glatt deig.
Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne.
Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175oC i 25-30 min. Kaken skal være myk.
Avkjøl kaken i formen.
Sett den gjerne kaldt over natten.
Tips:
Etter 25-30 minutter vil kaken virke bløt, men for å få den rette brownie-konsistensen er det viktig at kaken ikke stekes for lenge.
Kaken vil stivne når den avkjøles.
Andre smaker:
Deigen kan tilsettes forskjellige typer smaker om du ønsker det.
For eksempel:
hakkede valnøtter
revet appelsinskall(kun det gule) og ½ dl presset appelsinjuice
1 dl sterk god kaffe.
Tilsettes juice eller kaffe; bruk ½ dl ekstra hvetemel.