Denne oppskriften er til en langpanne.

Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne.

Denne kaken MÅ avkjøles minst 10-12 timer i kjøleskap.

Dette trenger du:

  • 300 g smør
  • 600 g mørk sjokolade (kakao; se tips)
  • 7 1/2 dl (650 g) sukker
  • 6 store egg
  • 5 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts salt
  • 5 ss kakao
  • 4 1/2 dl hvetemel
Amerikanske brownies. FOTO: TV 2
Amerikanske brownies. FOTO: TV 2

Tips:

Kokesjokolade kan byttes ut med 12 ss bakekakao og 1 dl kaffe eller juice.

Kakao tilsettes sammen med hvetemelet og kaffe/juice sammen med smøret.

Slik gjør du:

Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme. Avkjøl til det er lunkent.

Visp sukker og egg til sukkeret har løst seg opp.

Bland inn smør og sjokoladeblandingen.

Sikt hvetemel og vaniljesukker i deigen, og bland til en glatt deig.

Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne.

Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175oC i 25-30 min. Kaken skal være myk.

Avkjøl kaken i formen.

Sett den gjerne kaldt over natten.

Tips:

Etter 25-30 minutter vil kaken virke bløt, men for å få den rette brownie-konsistensen er det viktig at kaken ikke stekes for lenge.

Kaken vil stivne når den avkjøles.

Andre smaker:

Deigen kan tilsettes forskjellige typer smaker om du ønsker det.

For eksempel:

hakkede valnøtter

revet appelsinskall(kun det gule) og ½ dl presset appelsinjuice

1 dl sterk god kaffe.

Tilsettes juice eller kaffe; bruk ½ dl ekstra hvetemel.