Karpe Diem slipper musikkvideo på Sophie Elises blogg

– I 2016 er det ikke noen fasit på hvordan man kan slippe musikk, sier Magdi i Karpe Diem.

2015 ble litt av et musikkår for Magdi Abdelmaguid og Chirag Patel i Karpe Diem.

Til tross for at rap-duoen ikke kom ut med et album, klarte de å skape furore i november og desember med tre musikkvideoer som alle kritiserte vestkanten på en eller annen måte.

– Det startet jo ganske sent da. Vi begynte jo å slippe i november, men det skjedde mye i november og desember, sier Magdi til TV 2 om året som har gått.

En av musikkvideoene de ga ut, «Hvite menn som pusher 50» ble kronet med en spellemann i klassen Årets musikkvideo, lørdag kveld.

– De setter en ny standard for musikkvideoer, sa Marie Christensen, som hadde regissert videoen til Karpe Diem, rett etter prisutdelingen.

En ny standard

Nå ser det også ut til at de setter en ny standard også for hvordan man skal slippe musikken sin.

Duoen slipper heller enkeltlåter enn et album, og den siste musikkvideoen, «Heisann Montebello» har ligget med nedtellingsklokke på deres egen hjemmeside i lengre tid.

Og selveste lanseringen av låten skjer ikke på en fest eller på et stort event, men på bloggen til Sophie Elise Isachsen.

– Man er veldig opphengt i ordet album, og vi prøver å frigjøre oss litt fra det. Ikke for å være jålete, men album er jo at så og så mange låter får plass på vinyl eller en CD. Men i 2016 så er det ikke noe fasit på hvordan man kan slippe musikk, sier Magdi til TV 2.

Rollemodeller

Grunnen til at Chirag og Magdi ønsker å lansere «Heisann Montebello» på Norges mest leste blogg, skal være at de har det til felles at de er rollemodeller.

Den nye låten handler nemlig om at de blir kontrollert og at de er rollemodeller, og at det følger et ansvar med å være det.

Lager musikkvideoer ikke låter

Karpe Diem snakker ikke om den siste musikken de har gitt ut som låter, men som musikkvideoer. Det handler om en totalpakke og om hvordan de har tenkt når de har lagd musikken.

– Vi passer på å ikke si at det kommer en ny låt med musikkvideo, for det er en helhet. Vi har tenkt på bilder mens vi har skrevet låter, så det er en ny musikkvideo som kommer, sier de til TV 2.

Hvem får gjennomgå nå?

I de tre tidligere musikkvideoene har guttene både tatt opp temaer penger, au pairer og at det er lett å være rebell i en kjellerleilighet. De har snakket om Dorthe Skappel, og Thomas Giertsen har også vært med i låten «Au Pair» som en klagende vestkant-nabo.

– Er det noen som får et stikk nå?

– Nei, det er ingen som får noen stikk, sier Chirag før han legger til.

– Eller det kan jeg ikke være sikker på. Plutselig sier noen at «det handler sikkert om meg». Vi mister jo kontrollen med en gang låten er ute.

Engasjerte

Rapperne har alltid vært engasjerte i det som har skjedd rundt dem, selv om det i årets to siste måneder i fjor, ble ekstra tydelig.

Om det blir like store overskrifter over «Heisann Montebello», synes guttene det er vanskelig å si noe om.

– Det er alltid veldig vanskelig å forutsi hva som blir plukket ut. Vi har jo alltid engasjert oss i alt rundt oss egentlig, og vi prøver å putte ord på det. Av og til blir det en låt, av og til blir det en samtale på et nachspiel. Så vi får se, sier Magdi og ler litt.