NOMINERT: Aurora Aksnes før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NOMINERT: Aurora Aksnes før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

– Jeg er like singel som treet i hagen

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Norsk musikkbransje feirer seg selv når Spellemannprisen deles ut i Oslo spektrum i kveld.

Lørdag kveld er store deler av landets musikkbransje på plass i Oslo spektrum for å kåre fjorårets musikalske høydepunkter.

Blant de nominerte til de ulike prisene er nykommere som Aurora Aksnes, Kygo, Morgan Sulele og Sondre Justad, og mer etablerte navn som Marcus & Martinus, Lars Vaular, Madcon og Odd Nordstoga.

En rekke pressefolk hadde møtt opp ved den røde løperen i Oslo spektrum i forkant av utdelingen. Kjendisene trappet også opp på løperen, selv om noen av de aller største stjernene glimret med sitt fravær.

– Det blir en lang kveld, og forhåpentligvis en morsom kveld. Jeg håper også at noen av mine favoritter vinner da, sier kjendisbloggeren Sophie Elise til TV 2.

KJENDISBLOGGER: Sophie Elise Isachsen før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KJENDISBLOGGER: Sophie Elise Isachsen før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

Bloggeren røper at Karpe Diem, som er nominert til to priser, er hennes store favoritt.

Lover ny musikkvideo

Rapduoen har en travelt år bak seg, og er selvfølgelig til stede i Oslo spektrum.

– Det skjedde mye i november og desember, sier Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.

– Det er jo tre musikkvideoer som er sluppet. Vi har jobbet så mye som vi har klart for å gjøre det bra, legger Chirag Rashmikant Patel til.

Mandag kommer de med ny musikkvideo.

– Det kommer en ny musikkvideo med musikk til. Vi passer på å si at det ikke kommer en ny låt med musikkvideo fordi det er en helhet. Vi har tenkt på bilder mens vi har skrevet låter.

VIDEO: – Satser på fulle folk som ruller rundt i gangen

– Lyst til å kjøpe katt

19 år gamle Aurora Aksnes blir hyllet av superstjerner og har tiltrukket seg fans fra hele verden. Under Spellemannprisen er hun nominert til prisen for årets låt og årets nykommer. Hun skal også dele ut pris i Oslo spektrum.

PÅ RØD LØPER: Eva Weel Skram og Thomas Stenersen før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Eva Weel Skram og Thomas Stenersen før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

– Jeg forventer at det kommer til å bli ganske rart. Jeg føler meg ganske rar i disse omgivelsene. Men jeg håper at jeg klarer å nyte litt og tenke over hvor stas det er, ikke bare være nervøs hele tiden, sier Aurora Aksnes.

Det siste året har vært travelt for artisten fra Os utenfor Bergen. Blant annet har hun gjort stor suksess med sin versjon av Oasis-låta «Half the World Away». Tidligere denne måneden ga hun ut singelen «Conquerer». Dermed har det blitt lite tid til kjærligheten.

DUO: Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa i Madcon før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
DUO: Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa i Madcon før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

– Jeg er like singel som det ene treet vi har i hagen vår. Det står helt alene. Det er meg. Jeg tenker jeg har lyst til å kjøpe meg en katt eller en mus, eller en ørkenrotte, sier Aksnes.

Atle Pedersen: – Føler meg som onkel

Atle Pedersen, som blant annet er aktuell som programleder for «Beat for Beat», forteller at Marcus & Martinus er blant hans favoritter. Han røper at han føler seg som en onkel for de populære tvillingene.

«ONKEL ATLE»: Atle Pedersen forteller at han følger seg som en onkel overfor Marcus Gunnarsen og Martinus GunnarsenFoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
«ONKEL ATLE»: Atle Pedersen forteller at han følger seg som en onkel overfor Marcus Gunnarsen og Martinus GunnarsenFoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

Duoen selv er også fornøyde med «onkelen».

– Han er veldig hyggelig. Det hadde vært fint å ha han som onkel, sier Marcus.

– Dere kommer ikke til å være slemme og gjøre at han får en vanskelig oppgave med å passe på dere?

– Det vet man aldri. Plutselig skjer det.

– Følg med, Atle, advarer Martinius.