VANT: Artisten Kygo ble blant annet kåret til «Årets Spellemann» under utdelingen i Oslo spektrum sent lørdag kveld. Her er han under Nobelkonserten i vinter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT: Artisten Kygo ble blant annet kåret til «Årets Spellemann» under utdelingen i Oslo spektrum sent lørdag kveld. Her er han under Nobelkonserten i vinter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Kygo ble «Årets Spellemann»: – 2015 har vært helt vilt

TV 2 (OSLO SPEKTRUM): I fjor ble ikke Kygo nominert i en eneste kategori. Lørdag kveld stakk han av med den aller gjeveste prisen.

Med egen festival i USA, og med store spilleoppdrag i Aspen under X-Games, hadde Kygo på forhånd annonsert at han ikke hadde muligheten til å overvære Spellemann-utdelingen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Ikke nominert i fjor

I fjor ble det ramaskrik da det viste seg at artisten ikke var nominert i en eneste kategori på Spellemann.

Men i år hadde de forskjellige juryene på Spellemann tydeligvis hentet inn slakken fra i fjor, for Kygo var nominert til hele fem priser, i fire forskjellige kategorier.

Han vant lørdag prisen for årets låt, men gjevest av alt: Han stakk av med prisen «Årets Spellemann».

– Jeg må si tusen takk til absolutt alle. Jeg må si takk til min manager, min familie og de som har støttet meg helt fra begynnelsen. Dette er utrolig stort. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sa Kygo i en video fra Aspen i USA da han fikk Årets Spellemann delt ut av vennene Nico og Vinz.

VIDEO: Se kjendisene på den røde løperen

– Stor ære

I en epost til TV 2 skriver Kygo at det er en utrolig stor ære å vinne «Årets Spellemann»

– Det er en utrolig stor ære og en anerkjennelse fra musikkbransjen å vinne Årets Spellemann. Det betyr mye for meg, sier Kygo.

– Jeg er selvsagt lei meg for å ikke kunne være der og vil derfor hilse til alle der hjemme før jeg nå snart skal på scenen her i Aspen under X Games, legger han til.

Årets låt

Kygo fikk også prisen for årets låt. Den fikk han for «Stole the Show».

– Selv om jeg vant med «Stole the Show» er jeg veldig glad i begge, hver på sin måte. «Firestone» blant annet fordi det var min første singel, og «Stole the show» fordi den bekreftet at «Firestone» ikke var et engangstilfelle i musikkarrieren min.

– Det jeg har opplevd i 2015 har vært helt vilt. Tusen, tusen takk til alle dere.

STORESØSTRE: Søstrene til Kygo, Johanne og Jenny mottok prisen Årets låt på vegne av lillebroren sin. 
STORESØSTRE: Søstrene til Kygo, Johanne og Jenny mottok prisen Årets låt på vegne av lillebroren sin.  Foto: Varfjell, Fredrik

Storesøstrene holdt takketalen

Det var Kygos storesøstre Jenny og Johanne, som mottok prisen hans for årets låt. De leste opp følgende takketale fra lillebroren sin:

– Dette er en stor ære for meg, og det er mange jeg har lyst til å takke. Jeg vil rette en stor takk til familien min, som har støttet meg fra første stund. Jeg vil også takke vennene mine, og ikke minst kjæresten min, som holder ut med meg når jeg har hodet fult av musikk, og ikke alltid er til stede.

– I tillegg vil jeg gjerne få takke teamet mitt som jobber utrolig hardt slik at jeg kan få fokusere hundre prosent på musikken min. Min manager fortjener også en ekstra stor takk. Han pusher meg, og jeg hadde ikke vært der jeg er i dag om det ikke var for han. Sist men ikke minst vil jeg få takke alle dere hjemme i Norge som støtter meg og som hører på musikken min. Det betyr utrolig mye.

Og så la storesøstrene til en ekstra hilsen fra broren sin.

– Det lillebroren vår har glemt å nevne er at han vil rette en spesielt stor takk til hans to storesøstre som har gjort at han har blitt den han er i dag, sa Jenny og Johanne til stor jubel fra salen.

Dansende bestefar

Søstrene forteller backstage at bestefaren deres på 90 år er en stolt fan av barnebarnet sitt.

– Bestefaren vår på 90 streamer musikken hans. Han sitter i stolen og danser med stokken sin og headset på hodet og digger musikken.

Slapp oppvasken

Å sende søstrene sine på prisutdeling for å ta i mot pris for seg, er ikke bare lurt, for søstrene kunne avsløre enda flere ting om sin kjente bror.

– Kyrre slapp unna oppvasken fordi han spilte piano. Men så er han jo veldig musikalsk også da, sier søstrene og legger til at de ofte kom hjem da de var yngre og fant broren spillende på pianoet. Da de spurte hva han spilte så svarte han «noe jeg har laget selv», avslører Jenny og Johanne til pressen.

Se alle vinnerne her.

NOBEL: Kygo sto sammen med Morten Harket på scenen under høstens Nobel-konsert i Oslo.
NOBEL: Kygo sto sammen med Morten Harket på scenen under høstens Nobel-konsert i Oslo. Foto: Nesvold, Jon Olav

Erobrer USA

Kygos karriere i USA har tatt helt av, og han har til sammen spilt for millioner av fans i det viktige amerikanske musikkmarkedet.

– Det har vært helt vilt, et eventyr. Jeg har jo bare reist rundt og spilt konserter, lagd musikk med folk jeg ser opp til og vært i studioer med masse utrolig dyktige mennesker, har Kygo sagt til TV 2.

USA er et ekstra viktig marked for en norsk artist.

– USA er et veldig stort marked for musikk, et av de viktigste markedene. Hvis du gjør det bra i USA så gjør man det automatisk bra i Europa, det er sånn det fungerer. Så det er viktig for meg å gjøre det bra her borte, sa Kygo tidligere denne måneden.

Vil samarbeide med Aurora Aksnes

Det er kjent at Kygo ønsker et låtsamarbeid med sin bergenske kollega Aurora Aksnes, som lørdag vant Spellemann for årets nykommer.

– Aurora er veldig flink. Hun er bare 19 år gammel, og det er imponerende hva hun har fått til, sa han til TV 2 i desember.

Kygos etterlengtede debutalbum er også like rundt hjørnet.

– Det kommer forhåpentligvis i mars, men jeg hater å si datoer for plutselig så blir det forsinket. Jeg jobber så hardt jeg kan og det er så å si ferdig, jeg gleder meg veldig til å få det ut, har han tidligere sagt.