Indisk kylling med mango- og chilisaus
Varmende og velsmakende indisk i kjøkkenet hos Wenche.
Dette trenger du:
- 700-800 g store kyllingfileter med skinn
- Frisk bladpersille eller koriander
- Salt, pepper
- Nøytral olje eller smør til steking
- 2 dl tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
- 300-400 g mangochutney (1-2 glass)
- Saft av 2 appelsiner
- 2 ts karri pulver eller 1-2 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
Slik gjør du:

Varm stekeovn til 180oC.
Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
Del hver filet i 3 biter.
Dryss med salt og pepper.
Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
Legg over i et ildfast fat.
Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt ,pepper og koriander.
Smaken skal være litt hot.
Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.

God morgen Norges solboller
Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).
Ved servering; dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og rikelig med frisk koriander. Server med basmatiris og nanbrød og eventuelt en mild yoghurtdressing (raita) om retten er sterk på smak.