Indisk kylling med mango- og chilisaus

Varmende og velsmakende indisk i kjøkkenet hos Wenche.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 700-800 g store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 dl tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 300-400 g mangochutney (1-2 glass)
  • Saft av 2 appelsiner
  • 2 ts karri pulver eller 1-2 ts currypaste (sterk, med smak av chili)

Slik gjør du:

Kylling i mango- og chilisaus. FOTO: TV 2
Kylling i mango- og chilisaus. FOTO: TV 2

Varm stekeovn til 180oC.

Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.

La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.

Del hver filet i 3 biter.

Dryss med salt og pepper.

Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.

Legg over i et ildfast fat.

Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt ,pepper og koriander.

Smaken skal være litt hot.

Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.

Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Ved servering; dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og rikelig med frisk koriander. Server med basmatiris og nanbrød og eventuelt en mild yoghurtdressing (raita) om retten er sterk på smak.