Indisk kylling med mango- og chilisaus

Varmende og velsmakende indisk i kjøkkenet hos Wenche.

Dette trenger du:

  • 700-800 g store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 dl tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 300-400 g mangochutney (1-2 glass)
  • Saft av 2 appelsiner
  • 2 ts karri pulver eller 1-2 ts currypaste (sterk, med smak av chili)

Slik gjør du:

Kylling i mango- og chilisaus. FOTO: TV 2
Kylling i mango- og chilisaus. FOTO: TV 2

Varm stekeovn til 180oC.

Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.

La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.

Del hver filet i 3 biter.

Dryss med salt og pepper.

Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.

Legg over i et ildfast fat.

Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt ,pepper og koriander.

Smaken skal være litt hot.

Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.

Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Ved servering; dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og rikelig med frisk koriander. Server med basmatiris og nanbrød og eventuelt en mild yoghurtdressing (raita) om retten er sterk på smak.

Mer innhold fra TV 2