DØMT: Realitykjendisen måtte forklare seg om volden i Oslo tingrett.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DØMT: Realitykjendisen måtte forklare seg om volden i Oslo tingrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Realitystjerne dømt til fengsel for vold mot kvinne og politimann

Realitystjernen dømmes til 90 dager ubetinget fengsel og må betale erstatning.

En realitykjendis i 20-årene er i Oslo tingrett dømt for vold mot en kvinne og en politimann.

Kjendisen dømmes til 90 dager ubetinget fengsel, og må i tillegg betale erstatning til voldsofferet, samt saksomkostningene.

Brutal vold

I dommen, som TV 2 har fått tilgang til, vises det til at volden mot det kvinnelige offeret var brutal og farlig. Både volden mot kvinnen og politimannen kvalifiserer til fengselsstraff isolert sett, står det i dommen.

«Det kraftige knyttneveslaget i ansiktet på fornærmede hadde stort skadepotensiale. Slaget medførte store hevelser rundt høyre øye og høyre side av ansiktet, til sykemelding i en uke og en blåveis som først forsvant etter to uker. Det var et hell at volden ikke fikk mer alvorligere konsekvenser for [fornærmede]»

De legger også vekt på at volden var uprovosert, og de tror ikke på tiltaltes forklaring om at slagene var et uhell.

– Skuffet

De mener også det er bevist at den domfelte sparket henne i brystet etter at hun var slått i bakken:

«Sparket var hardt og brutalt, og taler i høy grad for at også de forutgående knyttneveslagene i ansikt og hode, var forsettlige», står det i dommen.

Kjendisen er gjort kjent med dommen.

– Jeg har ikke fått snakket ordentlig med min klient ennå, men han er veldig skuffet over dommen, og over at han ikke ble trodd, sier mannens forsvarer, Kjetil Sørensen, til TV 2.

Skal ha slått en kvinne to ganger

Den domfelte ble pågrepet i Oslo sentrum natt til torsdag 2. juli i fjor. Ifølge dommen hadde realitykjendisen slått en kvinne to ganger i ansiktet med knyttet hånd, slik at hun fikk en hevelse rundt høyre øye.

Ifølge dommen har politibetjenten som vitnet i saken forklart at tiltalte også «sparket eller stemplet [fornærmede] i øverste del av brystet, rett under haken, og sparket så for ham hardt og brutalt ut. Deretter sto tiltalte over fornærmede og kjeftet på henne».

Da politiet skulle pågripe mannen kort tid senere, skal han ha spent bein på politimannen slik at han falt og slo hodet i felgen på en politibil.

Senere skal han ha truet med å drepe politimannen neste gang han så han da han var arrestert.

«Han snudde seg mot [politibetjenten i arresten] og uttalte at "neste gang jeg ser deg, så skal jeg drepe deg" samtidig som han ifølge [politibetjenten] så ham rett inn i øynene. Tiltalte har innrømmet at han sa eller kan ha sagt dette.»

Måtte møte i tingretten

Tiltalte beskriver seg selv som «veldig full».

Ifølge dommen var det skjerpende «at volden skjedde i det offentlige rom, i et sterkt beferdet område i Oslo sentrum, nattestid og i forbindelse med uteliv og alkohol».

I tillegg til fengselsdommen må domfelte betale 10.000 kroner i erstatning til det kvinnelige voldsofferet, og saksomkostninger som kommer på kr. 4000.

Det var torsdag i forrige uke at mannen måtte møte i Oslo tingrett.

– Det gikk veldig greit. Han beklager selvfølgelig det som har skjedd, sa forsvarer Kjetil Sørensen til TV 2 den gang.

Uvisst om han anker

Om realitykjendisen vil anke dommen eller ikke hadde han ikke tatt stilling til torsdag ettermiddag da TV 2 snakket med hans advokat Kjetil Sørensen.

– Det gjenstår å se om han anker dommen. Det er noe han må ta stilling til selv, og jeg støtter han i de valgene han tar. Jeg tror han gjør lurt i å få lagt ting bak seg, sier Sørensen til TV 2.