Kokkekamp i Wenches kjøkken

Wenche hadde besøk av to deltakere fra Top Chef. Hun og dommer, Tom Victor Gausdal, satte dem på en liten prøve i dag tidlig.

Kim Daniels Mikalsens posjerte egg. Servert på rugbrød med avocado- og ostekrem.

Avocado- og ostekrem:

Mos avocadokjøtt inn i myk kremost, eventuelt tilsatt litt kesam eller lett crème fraiche.

Bland til en glatt masse.

Smak til med sitronsaft, eventuelt litt finrevet sitronskall, salt og pepper.

Smør på grov brødskive og legg over posjert egg.

God frokost. Foto: TV 2
God frokost. Foto: TV 2

Posjerte egg:

Kok opp en liter vann med en desiliter 7 % eddik, og to spiseskjeer salt.

Pisk til du får en «virvel» i gryten.

Knekk egget i gryten, samle eggehviten rundt plommen med en sleiv.

La trekke i 2-3 minutter.

La renne av seg, og legg over på smørbrødet.

Elines havrefrokost:

Stek havregryn lett gylne i stekepanne.

Tilsett honning, gresskarkjerner og hakkede valnøtter.

Servèr med vaniljeyoghurt og friske bær eller frukt.