NYE MULIGHETER: Nå kan du igjen søke om oppussing av denne gjengen. Foto: TV 2

Tid for hjem og Tid for hage er på jakt etter nye prosjekter

Nå har du muligheten til å få hjelp med oppussingsprosjekter. Se hvordan her!

Har du et rom eller en hage du ønsker å pusse opp? Da bør du lese videre!

«Tid for hjem» og «Tid for hage» er klare for nye prosjekter.

Har du lyst på en ordentlig fornyelse av hjemmet ditt, en skikkelig overraskelse og spennende løsninger? Trenger dere å pusse opp, men vet ikke hvordan dere vil ha det eller blir dere ikke enige? Har du ikke tid, mulighet eller kunnskapen til å få arbeidet gjort selv? Kanskje orker du ikke tanken på å bo i oppussingsrot og kaos mens arbeidet pågår?

Da må du søke Tid for hjem eller Tid for hage!

Dette ser vi etter

Vi er alltid på jakt etter nye, spennende prosjekter. Har du stue og kjøkken som trenger en fornyelse og nye kreative romløsninger, låven som skal bli til aktivitetsrom, eller kanskje du har en perle av en hytte hvor innsiden ikke står i stil til omgivelsene, eller en hage i helt spesielle omgivelser, men hvor du ikke får utnyttet potensialet?

Vi leter etter gode prosjekter som egner seg til å gjøre inspirerende TV-program av. Det vil si rom og problemstillinger som gir oss muligheten til å formidle praktiske tips og inspirerende løsninger.

Vi tar alltid hensyn til behov og bruksønsker for rommene vi pusser opp, men du er nødt til å gi oss temmelig frie tøyler med hensyn til hvordan sluttresultatet kommer til å bli.

Praktiske hensyn

Vi har en stor kabal som skal gå opp i utvelgelsen av prosjekter hvor vi skal lage inspirerende og spennende TV-program, så noen praktiske hensyn må vi ta.

Hvem ser vi etter?

Vi er ute etter hyggelige folk som vil gi designerne våre frie tøyler, og som ønsker en overraskelse. Man må som deltakere selvsagt være med på TV - i form av føropptak, opptak av forventninger før overlevering og ved overlevering av rommet. Du/dere må også kunne flytte ut av hjemmet i 4-5 dager mens oppussing foregår.

Hvor?

Vi er åpen for prosjekter i hele Norge! De fleste prosjektene vi gjør er likevel på Vestlandet og i Bergen. Det er her vi bor og har verksteder/verktøy/osv. Men vi er også på jakt etter prosjekter andre steder i landet. For at det skal være mulig for oss å lage programmer andre steder, er det viktig at det er relativt praktisk å reise til, befare, bo og pusse opp der. Videre vil vi nok legge vekt på at det kanskje er noe litt spesielt ved prosjektet eller stedet.

Hvilke type rom ser vi etter?

Tid for hjem ser etter stuer, kjøkken, kjeller og loftsrom, soveavdelinger, arbeidsrom, festrom og hverdagsrom. I både leiligheter, eneboliger, rekkehus, hytter, sommerhus, og andre gøye steder som låver, naust, anneks og lignende.

Rommene vi pusser opp må ha en viss størrelse for å kunne lage TV-program av det. Rom som er under 20 kvadrat, er vanskelig for oss å jobbe med. Vi gjør i utgangspunktet kun ett rom, og vi gjør ikke bad eller våtrom – grunnet størrelse og hensyn til teknisk utførelse.

I Tid for hage ser vi etter uteprosjekter i form av hager, terrasser, hagestuer og lignende.

Budsjett?

Dessverre er det ikke slik at deltakere får gratis møbler, materialer og ting. Beboer betaler selv for møbler og materialene til oppussingen. Designarbeidet, og alt annet arbeid der vi har kompetanse i staben, er det vi som står for.

Huseier bestemmer hvor mye penger man er interessert i å legge ned i prosjektet, og vi ser hva vi klarer å få ut av denne summen. Så planlegger vi deretter.

Helt nytt kjøkken koster selvsagt en del penger, mens en stue kan være rimeligere. Uteprosjekter er mer kostbare enn folk flest tror.

For å gi en pekepinn så har budsjettene på de fleste Tid for hjem-prosjekter vi har gjort de siste årene har vært fra 200.000 kroner og oppover og Tid for hage-prosjekter fra 160.000 kroner og oppover. Men, det er ikke beboers størrelse på budsjettet som avgjør om prosjektet er interessant for oss eller ikke – det er mulighetene i oppussingsobjektet.

Slik foregår søknadsprosessen

Søknad sendes inn via søknadsskjema som du finne link til i bunnen av denne siden. Der svarer du på spørsmål i skjema, og legger ved bilder og eventuelt video. Gjerne legg ved litt info om og bilde av dere selv også. Vi ønsker påmelding av ett rom, ikke hele hus. Om du søker på uteprosjekt er det fint om et av bildene også viser huset eller deler av huset.

Redaksjonen vurderer så det vi får inn og tar kontakt med dem vi synes er interessante. Kanskje ber vi om noen flere bilder. Deretter kommer vi på befaring, og til slutt velges de prosjektene vi skal gjøre.

Dette er en prosess som strekker seg over lang tid, og søkere vi finner interessante blir kontaktet etter hvert som vi får inn søknader. Søknadsprosessen og utvelgelsen er løpende. Vi har dessverre ikke mulighet til å holde alle orientert om «hvordan vi ligger an» i utvelgelsen. Det er bare de vi ønsker å vite mer om/gå videre med som blir kontaktet direkte.

Lest alt? Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet!

Mer innhold fra TV 2