NYE MULIGHETER: Nå kan du igjen søke om oppussing av denne gjengen. Foto: TV 2

Tid for hjem og Tid for hage er på jakt etter nye prosjekter

Nå har du muligheten til å få hjelp med oppussingsprosjekter. Se hvordan her!

Har du et rom eller en hage du skulle pusset opp? Da bør du følge med nå, for «Tid for hjem» og «Tid for hage» er klare for nye prosjekter.

– Det er veldig gøy å kunne gå ut og invitere folk med til flere sesonger. Responsen pleier å være stor, og det er alltid spennende å gå løs på en ny søknadsbunken for å se hva vi finner, sier programleder Kjersti Bergesen.

Mange hensyn

– Det er et morsomt puslespill å finne egnede prosjekter. Det skal kunne lages TV-program der, og det må være praktisk mulig å få gjennomført prosjektet. Det må være hyggelige folk der, og vi må tro på at de enkelte designerne vil passe sammen med de enkelte huseierne. Det er mange hensyn å ta altså, tilføyer Kjersti.

Det er ikke bare folk som bor i Bergen som kan søke. I de siste sesongene har «Tid for hjem» også vært på reisefot. Både til Nord-Norge, til fjells og til fjordstrøk.

– Det har vært morsomt, men også ganske krevende med tanke på alt vi må ha med oss, og alt som må være 100 % planlagt på forhånd. Vi må nok velge steder det er mulig å komme seg til og fra uten for mye styr, og der vi har ok muligheter for å innkvartere ti personer i rimelig nærhet. Vi ønsker vel prosjekter som er litt spesielle dersom vi skal sette i gang reiseapparatet, sier hun.

«Tid for hjem» søker etter stuer, kjøkken, kjeller og loftsrom, soveavdelinger, arbeidsrom, festrom og hverdagsrom. De vurderer leiligheter, eneboliger, hytter og sommerhus. Og uteprosjekter. Det er bare å lese informasjonen under og se om dette er noe for deg.

Dette ser de etter

Vi leter etter gode oppussingsprosjekter som egner seg til å gjøre TV-program av. Det vil si rom og problemstillinger som gir oss muligheten til å formidle praktiske tips og inspirerende løsninger.

Vi gjør i utgangspunktet kun ett rom, eventuelt flere små rom som har en naturlig sammenheng med hverandre.

Rommene vi pusser opp er dessverre nødt til å ha en viss størrelse. Det har vist seg vanskelig å lage TV-program i rom som er under 20 kvadrat. Det er også vanskelig for oss å gjøre baderom, da mye av det arbeidet som her må utføres ikke er mulig å utføre innen vår produksjonsperiode som er på fire dager.

Vi tar alltid hensyn til bruksønsker i forholdt til rommene vi pusser opp, men du er nødt til å gi oss temmelig frie tøyler med hensyn til hvordan sluttresultatet kommer til å bli. Når det er sagt vil vi jo, og vi jobber ut fra ønsket om at de som bor i huset skal bli glade.

Slik foregår det hele

Interesserte må svare på alle spørsmålene i påmeldingsskjemaet. Videre må man legge ved to bilder som viser rommet. Du kan også legge ved video. Vi ønsker påmelding av ett rom, ikke hele hus. Det er derfor viktig at dere tenker gjennom hvilket rom dere faktisk har ønske om å pusse opp. Om du søker på uteprosjekt er det fint om et av bildene også viser huset eller deler av huset.

Redaksjonen vurderer så det vi får inn (og det er veldig mange søknader!) og tar kontakt med dem vi synes er interessante. Kanskje ber vi om noen flere bilder. Deretter kommer vi på befaring og snakker sammen. Så kommer vi kanskje en gang til på befaring, da med designer. Til slutt velges de prosjektene vi skal gjøre.

Dette er en prosess som strekker seg over lang tid, og søkere vi finner interessante blir kontaktet etterhvert som vi får inn søknader. Vi pleier ikke å avgjøre alle prosjektene på en gang. Vi har dessverre ikke noen mulighet til å holde alle orientert om «hvordan de ligger an» i søknadsbunken. Om du legger deg til på Facebook-siden vår, så legger vi der ut fellesmeldinger som forteller om hvor langt vi er kommet i utvelgelsesprosessen. Det er bare de vi ønsker å vite mer om/gå videre med som blir kontaktet direkte.

Generell informasjon

Du/dere må være i stand til å flytte ut av hjemmet i 4-5 dager mens oppussing foregår.

Huset/leiligheten må være tilrettelagt slik at vi kan stable møbler/ting i et annet rom/garasje mens vi jobber, og gjerne ha mulighet til å arbeide i tilstøtende rom/uteområde. Vi trenger litt arbeidsrom da vi er minimum 8 personer.

Du som bor der må være forberedt på spreke løsninger, for oss er det viktig at det blir stor forskjell på «før og etter».

Videre må deltagerne selvfølgelig være med på TV, komme hjem og se det ferdige resultatet!

Økonomi

Dessverre er det slik at dere ikke får gratis møbler, materialer og ting. Det har vært vanlig at beboer selv betaler for møbler og det meste av materialene til oppussingen. Designarbeidet og alt annet arbeid der vi har kompetanse i staben er det vi som står for.

Huseier bestemmer selv hvor mye penger man er interessert i å legge ned i prosjektet og vi ser hva vi klarer å få ut av denne summen. Så planlegger vi deretter.

Økonomisk pekepinn

Dyre ting er dyrt, rimelige ting er rimeligere. Sånn er det når vi pusser opp også.

Dersom der er ting vi kan bruke i rommet/huset/ute er det klart rimeligere enn om alt kjøpes nytt. Helt nytt kjøkken koster selvsagt en del penger, mens en stue kan være rimeligere. Uteprosjekter er mer kostbare enn folk flest tror.

På de rundt 150 prosjektene vi har gjort har budsjettene ligget mellom 50.000 og 250.000 kroner. Prosjektene i 2018- sesongen lå på mellom 70.000 og 250.000 kroner.

VIKTIG: Det er ikke beboers størrelse på budsjettet som avgjør om prosjektet er interessant for oss eller ikke, det er mulighetene i oppussingsobjektet.

Hvem passer dette for?

Deg som har lyst på en real overraskelse.

Dere som ikke klarer å bli enige om hva dere vil gjøre.

Du som ikke vet hvordan du skal få gjort arbeidet.

Dere som ikke klarer å bestemme dere for hva som kan bli fint.

Alle som ikke orker tanken på å gjøre ting selv og bo i oppussingsrot.

Hvor i landet skal det pusses opp?

De fleste prosjektene kommer nok til å være på Vestlandet og i Bergen. Det er her vi bor og har verksteder/verktøy/osv. Men vi er også på jakt etter prosjekter andre steder i landet.

For at det skal være mulig for oss å lage programmer andre steder er det viktig for oss at det er noenlunde praktisk å reise, befare, bo og pusse opp der. Videre vil vi nok legge vekt på at det kanskje er noe litt spesielt ved prosjektet eller stedet.

Lest alt? Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet!