
Avslører nye detaljer om gallamiddagen
Det er nå klart hva som blir menyen i den kongelige gallamiddagen.
Nok en gang velger prinsessen en kjøttfri meny. Det er dekket til 199 personer rundt bordet.
Skal vi tro eksperter, er dette ikke overraskende valg. Hun har nemlig tidligere sagt at hun ikke spiser så mye kjøtt.
Meny
Starter: Gulrottartar med stragonmajones. Toppet med Pepperrot og epler.
Forrett: Asparges og kamskjell. Syltet ingefær. Hylleblomst fra slottsparken, bringebær og gressløkblomst fra Bygdø Kongsgård
Hovedrett: Kveite. Pommes Sonja, minigulrøtter, Kongeøsterssopp, petit pois-puré og smørsaus.
Dessert: Norske jordbær. Markjordbær og vaniljeis

Dekor
Det har også blitt klart hvilke tema dekor får. Temaet blir «nordisk sommernatt». Glass og sølvkandelabere skal pryde bordsettingen. Noen av disse kandelaberne er fra Skaugum.
Blomstene som blir brukt er peoner, roser, botanisk lisianthus, ammi (hundekjeks) og andre grønne blomster. Blomsten Nigella, som også kalles «jomfruen i det grønne», er også på bordet.
Alt det grønne er plukket i Slottsparken, Bygdøy Kongsgård og Skaugum.