ÅPNER OPP: Amber Heard åpner opp om rettssaken hun stod i med eksmannen Johnny Depp, i et timelangt intervju med NBC. Foto: Shaw Thew
ÅPNER OPP: Amber Heard åpner opp om rettssaken hun stod i med eksmannen Johnny Depp, i et timelangt intervju med NBC. Foto: Shaw Thew

Amber Heard: – Det finnes en perm fra starten av forholdet

GOD KVELD NORGE (TV 2): Amber Heard (36) har stilt opp i et timelangt intervju på NBC. Her forteller hun om et bevis som juryen ikke fikk se.

Gjennom uken som har gått har NBC sluppet små drypp fra et timelangt intervju med skuespiller Amber Heard.

Det er «Today»-reporteren Savannah Guthrie som har intervjuet skuespilleren.

Natt til lørdag slapp TV-kanalen NBC hele intervjuet med skuespilleren som en «Dateline»-episode. Her fortalte Heard blant annet om bevis som ikke ble brukt i retten.

– Det finnes en perm med notater som legen min har skrevet fra 2011, da forholdet vårt begynte, og flere år fremover. Det var legen min som jeg meldte fra om overgrepene til, hevdet Heard i intervjuet.

Journalisten klargjør at det Heard omtaler som sin lege, var hennes daværende terapeut. Deretter vises bilder fra notatene.

Utvalgte sitater blir lest opp, hvor det hevdes flere voldsanklager mot Depp som angivelig skal ha foregått i 2012 og 2013.

Notatene ble aldri fremlagt for juryen.

Dommeren i saken godtok ikke permen med notater som bevis. Hun vurderte notatene som rykter eller annenhånds informasjon og derfor ugyldig som bevis, opplyser journalist Guthrie.

Intervjuet kommer i kjølvannet av rettssaken mellom henne og eksmannen Johnny Depp. Han saksøkte Heard for en kronikk hun skrev i Washington Post i 2018 hvor hun omtalte seg som «en offentlig figur som representerte partnervold».

Juryen landet på at Heard bevisst hadde ærekrenket Depp. Foto: Joel Ryan
Juryen landet på at Heard bevisst hadde ærekrenket Depp. Foto: Joel Ryan

Juryen landet på at Heard bevisst hadde ærekrenket eksmannen, og må betale han nærmere 100 millioner kroner.

Heard fikk medhold på et av punktene i hennes motsøksmål - juryen mente at hun hadde blitt ærekrenket av Depps tidligere advokat.

Urettferdig

Under intervjuet sa Heard at hun ikke klander juryen for å ha tatt side med Depp.

– Jeg forstår det faktisk. Han er en elsket karakter, og folk føler at de kjenner ham. Han er en fantastisk skuespiller, sa hun.

Mens rettsaken pågikk, så det ut til at folket favoriserte Depp i sosiale medier. TikTok-hashtaggen «Justice for Amber Heard» hadde på et tidspunkt 27 millioner visninger, mens «Justice for Johnny Depp» hadde 20 milliarder visninger.

Folkmengden samlet utenfor rettsslokalet i Fairfax, Virginia, 27. mai. Foto: Craig Hudson /AP
Folkmengden samlet utenfor rettsslokalet i Fairfax, Virginia, 27. mai. Foto: Craig Hudson /AP

Heard sa at hun ikke tar det personlig, men synes likevel at stormen som var rettet mot henne i sosiale medier, har vært urettferdig.

– Selv de som er sikre på at jeg fortjener alt dette hatet, og tror at jeg lyver, så kan de vel ikke se meg i øynene og si at representasjonen i sosiale medier har vært rettferdig.

Heard adresserte også tilstandene både på innsiden og utsiden av rettssalen i Virginia.

– Jeg så salen fylt med kaptein Jack Sparrow-fans som var hørbare, og juryen så alt det.

I en uke har NBCs Heard-intervju blitt heftig promotert. Hver dag har korte klipp blitt publisert, før intervjuet ble sendt i sin helhet fredag. Foto: AP / NBC News
I en uke har NBCs Heard-intervju blitt heftig promotert. Hver dag har korte klipp blitt publisert, før intervjuet ble sendt i sin helhet fredag. Foto: AP / NBC News

På ett tidspunkt under Depps vitnemål fikk de oppmøtte i rettssalen tilsnakk av dommer Penney S. Azcarate.

Det brøyt ut latter i salen da skuespilleren slet med å huske hvilke filmer han har medvirket i.

– Orden i salen ellers vil jeg få dere fjernet, responderte dommeren med.

Heard dro også frem publikummet utenfor rettslokalene, som besto av tilhengere av begge skuespillerne.

– Hver dag gikk jeg gjennom tre, fire, noen ganger seks blokker, som var omringet av folk som holdt skilt der det stod: «Brenn heksa» og «Død over Amber».

Fulgte bevisene

Juryen på sin side, benekter for at de har blitt påvirket eller bestukket.

– Det er ikke sant. Sosiale medier påvirket oss ikke. Vi fulgte bevisene. Vi tok ikke hensyn til noe utenfor rettssalen, sier ett av jurymedlemmene i et intervju med Good Morning America.

Heard innrømmer at også hun sa og gjorde ting som var galt mens hun var i forholdet med Depp, men holder fast ved at hun har fortalt sannheten.

– Det var veldig, veldig giftig. Vi var forferdelig mot hverandre. Jeg gjorde mange feil, men jeg har alltid fortalt sannheten, sa Heard, som også slo fast at hun vil stå for sitt vitnemål frem til hun dør.

Utfordrer Depp til å intervjues

Depps juridiske team kom med en uttalelse til NBC før intervjuet ble sendt:

«Det er uheldig at mens Johnny forsøker å gå videre med livet sitt, er tiltalte og hennes team tilbake til å gjenta, redefinere og behandle saker som allerede er avgjort av domstolen, og en dom som ble enstemmig og utvetydig avgjort av en jury i Johnnys favør», gjengir People.

Tidligere har Heards talsperson sagt følgende om avgjørelsen om å snakke ut på TV:

«Depps juridiske team teppebelagte mediene i dagevis etter dommen med en rekke uttalelser og intervjuer, og Depp gjorde det samme i sosiale medier... Heard hadde rett og slett til hensikt å svare på det motparten aggressivt gjorde forrige uke, noe hun gjorde ved å dele sine tanker og følelser, mye av det hun ikke fikk lov til å gjøre under vitnemålet», heter det i uttalelsen People har fått tak i.

Fredag, samme dag som Heards intervju ble sendt, kom det en ny uttalelse fra skuespillerens talsperson.

Der kom det frem at Heard utfordrer Depp til å gjøre sitt eget TV-intervju.

«Hvis Depp eller hans team har et problem med dette, så anbefaler vi at Johnny selv setter seg ned med Savannah Guthrie i en time og svarer på alle hennes spørsmål».

Relatert