Alt i en form - rett i ovn

Dette er en smakfull og enkel ovnsbakt kyllinggryte servert med focaccia.

Ønsker du å servere brød ved siden av, lag deigen til focaccia før kyllingretten settes i stekeovnen. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Kylling og grønnsaker i form - dette trenger du:

  • Ca. 600 g strimlet kyllingfilet
  • ½ ts malt spisskum
  • 1 ts karri
  • ½-1 ts røkt paprika
  • Salt, pepper
  • 2-3 ss flytende Melange*
  • 5 dl ukokt hurtigris, (jeg brukte havreris)
  • 1 paprika
  • 2-3 vårløk/purre
  • Eventuelt 1 fedd finhakket hvitløk
  • Eventelt 2-3 dl fryste grønne erter eller soyabønner/edamamebønner (finnes i frysedisken)
  • Ca. 6 dl kylling/høns- eller grønnsaksbuljong (ferdig utblandet)

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 200 grader.

Bland sammen strimlet kyllingkjøtt, krydder, paprika i biter, finsnittet vårløk, finhakket hvitløk, grønne erter (de kan godt være frosne) og ukokt hurtigris i en ildfast form. Fordel over kyllingbuljong og flytende Melange. Dekk til med aluminiumsfolie eller lokk.

Sett i varm stekeovn i ca. 20 minutter, ta av folien og stek videre i 10-15 minutter. Sette eventuelt på grillen eller sterk overvarme de siste minuttene.

Focaccia - dette trenger du:

  • 6 dl hvetemel, eventuelt blandet med litt grovt
  • 1 ts tørrgjær, eventuelt ¼ bit av fersk gjær
  • 1 ts salt
  • Eventuelt 1-2 ts honning
  • 2 ½-3 dl lunkent vann
  • 1 -2 ss flytende Melange*
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

Elt sammen til en litt klissete deig. Tilsett eventuelt 1-2 ts flytende Melange til slutt slik at den smører seg rundt deigen. Dekk til og sett til heving i 30-40 minutter. Ha deigen over en smurt ildfast form/panne, trykk fordel den ut i formen til ca. 3-4 cm høyde. Dekk til og sett til etterheving i 30 minutter.

Varm stekeovnen til 225 grader. Dryss med litt salt og stek brødet i varm stekeovn i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelse på brødet.

*I samarbeid med produktplassering