Alt i en form - rett i ovn
Dette er en smakfull og enkel ovnsbakt kyllinggryte servert med focaccia.
Ønsker du å servere brød ved siden av, lag deigen til focaccia før kyllingretten settes i stekeovnen. Oppskriften finner du nederst i artikkelen.
Kylling og grønnsaker i form - dette trenger du:
- Ca. 600 g strimlet kyllingfilet
- ½ ts malt spisskum
- 1 ts karri
- ½-1 ts røkt paprika
- Salt, pepper
- 2-3 ss flytende Melange*
- 5 dl ukokt hurtigris, (jeg brukte havreris)
- 1 paprika
- 2-3 vårløk/purre
- Eventuelt 1 fedd finhakket hvitløk
- Eventelt 2-3 dl fryste grønne erter eller soyabønner/edamamebønner (finnes i frysedisken)
- Ca. 6 dl kylling/høns- eller grønnsaksbuljong (ferdig utblandet)
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 200 grader.
Bland sammen strimlet kyllingkjøtt, krydder, paprika i biter, finsnittet vårløk, finhakket hvitløk, grønne erter (de kan godt være frosne) og ukokt hurtigris i en ildfast form. Fordel over kyllingbuljong og flytende Melange. Dekk til med aluminiumsfolie eller lokk.
Sett i varm stekeovn i ca. 20 minutter, ta av folien og stek videre i 10-15 minutter. Sette eventuelt på grillen eller sterk overvarme de siste minuttene.
Focaccia - dette trenger du:
- 6 dl hvetemel, eventuelt blandet med litt grovt
- 1 ts tørrgjær, eventuelt ¼ bit av fersk gjær
- 1 ts salt
- Eventuelt 1-2 ts honning
- 2 ½-3 dl lunkent vann
- 1 -2 ss flytende Melange*
- ½ ts salt
Slik gjør du:
Elt sammen til en litt klissete deig. Tilsett eventuelt 1-2 ts flytende Melange til slutt slik at den smører seg rundt deigen. Dekk til og sett til heving i 30-40 minutter. Ha deigen over en smurt ildfast form/panne, trykk fordel den ut i formen til ca. 3-4 cm høyde. Dekk til og sett til etterheving i 30 minutter.
Varm stekeovnen til 225 grader. Dryss med litt salt og stek brødet i varm stekeovn i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelse på brødet.
*I samarbeid med produktplassering