Sveler med søtt og salt tilbehør
Tradisjonelt serveres sveler med smør og sukker eller melis. Denne oppskriften skiller seg litt fra tradisjonelle sveler - stekes på takke eller i stekepanne.
Prøv nye tilbehør med for eksempel sprøstekt bacon og «ringle» over litt honning. Eller en variant med brunost og syltetøy.
Dette trenger du:
- 3 dl kulturmelk
- 4 ss flytende Melange*
- 3 egg
- Ca. 4 dl hvetemel, gjerne like deler grovt og fint mel, begynn med 3 ½ dl
- 2 ts natron
- 1-2 ss sukker
- ¼ ts salt
- Flytende Melange til steking*
Slik gjør du:
Pisk lett sammen kulturmelk, flytende Melange og egg i en arbeidsbolle. Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle. Hell melkeblandingen i bollen med melblandingen og og rør lett sammen. Må ikke piskes for mye.
Pensle flytende Melange i en stekepanne eller på en takke på middels varme.
Hell litt røre i stekepannen eller på takken, stek middels store pannekaker. Snu pannekakene når det begynner å boble på den øverste siden og undersiden er gyllen, snu og stek på den andre siden.
*I samarbeid med produktplassering