Sveler med søtt og salt tilbehør

Tradisjonelt serveres sveler med smør og sukker eller melis. Denne oppskriften skiller seg litt fra tradisjonelle sveler - stekes på takke eller i stekepanne.

Prøv nye tilbehør med for eksempel sprøstekt bacon og «ringle» over litt honning. Eller en variant med brunost og syltetøy.

Dette trenger du:

  • 3 dl kulturmelk
  • 4 ss flytende Melange*
  • 3 egg
  • Ca. 4 dl hvetemel, gjerne like deler grovt og fint mel, begynn med 3 ½ dl
  • 2 ts natron
  • 1-2 ss sukker
  • ¼ ts salt
  • Flytende Melange til steking*
SVELER: Denne varianten serveres med søtt og salt tilbehør. Foto: God morgen Norge
SVELER: Denne varianten serveres med søtt og salt tilbehør. Foto: God morgen Norge

Slik gjør du:

Pisk lett sammen kulturmelk, flytende Melange og egg i en arbeidsbolle. Bland sammen mel, natron, sukker og salt i en annen bolle. Hell melkeblandingen i bollen med melblandingen og og rør lett sammen. Må ikke piskes for mye.

Pensle flytende Melange i en stekepanne eller på en takke på middels varme.

Hell litt røre i stekepannen eller på takken, stek middels store pannekaker. Snu pannekakene når det begynner å boble på den øverste siden og undersiden er gyllen, snu og stek på den andre siden.

*I samarbeid med produktplassering