Frittata - italiensk omelett med laks

Det er en fin måte å bruke opp rester på i en frittata - fyll på med poteter, grønnsaker, ost og det du måtte ønske.

Dette trenger du:

  • 3-4 kokte poteter
  • 6 egg
  • 1 ½ dl melk, eventuelt blandet med litt matfløte
  • Salt og pepper
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl revet hvit ost, gjerne vellagret
  • Ca. 300 g fersk laks, i terninger
  • En liten neve fersk bladspinat
  • Finhakket dill eller gressløk
  • Flytende Melange til steking*
FRITTATA: Italiensk omelett. Foto: God morgen Norge
FRITTATA: Italiensk omelett. Foto: God morgen Norge

Slik gjør du:

Visp egg og melk sammen med en gaffel. Tilsett ost, salt og pepper. Dryss litt salt på lakseterningene. Finhakk løk og hvitløk og la bli blank og myk med litt flytende Melange i en stor stekepanne, ta opp og legg til side. Stek potetskivene og legg også de til side.

Hell halvparten av eggeblandingen i stekepannen og la den steke på middels varme til kantene begynner å bli faste. Fordel over potetene, løken, laksen i treninger og spinaten. Hell resten av de sammenpiskede eggene over. Senk temperaturen til middels varme, sett på lokk på lokk og la frittataen stå til den er fast/litt kremete i midten.

Server med en grønn salat.

*I samarbeid med produktplassering