REAKSJONER: Flere reagerer på Meghan Markles manglende erfaring fra temaet hun har uttalt seg om. Foto: Aaron Chown/PA Photos
REAKSJONER: Flere reagerer på Meghan Markles manglende erfaring fra temaet hun har uttalt seg om. Foto: Aaron Chown/PA Photos

Meghan Markle refses i sosiale medier

GOD KVELD NORGE (TV 2): Meghan Markles kommentar om overarbeidede kvinner skaper sterke reaksjoner i sosiale medier.

Tidligere denne uken kunngjorde hertuginne Meghan Markle (40) at organisasjonen Archewell skal samarbeide med The Marshall Plan for Moms. Gjennom samarbeidet ønsker de å få på plass løsninger som kan tilby mødre i næringslivet et bedre tilbud for barnepass, melder magasinet People.

Hertuginnen brukte også anledningen til å hylle mødre i arbeid, og uttalelsene hennes har nå skapt sterke reaksjoner i sosiale medier.

MOR: Hertuginne Meghan Markle og prins Harry har to barn sammen, sønnen Archie (3) og datteren Lilibet (10 mnd). Foto: Frank Augstein
MOR: Hertuginne Meghan Markle og prins Harry har to barn sammen, sønnen Archie (3) og datteren Lilibet (10 mnd). Foto: Frank Augstein

Et sterkt behov i næringslivet

I uttalelsen sa hertuginnen at mødre i arbeidslivet har tatt på seg ekstra mye ansvar som følge av pandemien.

– Mange familier, og spesielt arbeidende mødre, blir bedt om å ta på seg mye. Dette har blitt forsterket av pandemien med økt omsorgsansvar, stigende priser og økonomisk usikkerhet. Som det har blitt sagt mange ganger, så krever det en landsby for å oppdra et barn, sa Meghan i uttalelsen.

– I dag sender vi en beskjed om at barnepass ikke bare er et behov i samfunnet, men også et behov i næringslivet. Å skape mer arbeidskraft starter med å møte behovene til familier, sa hun videre.

Kritiseres i sosiale medier

I sosiale medier er det nå flere som har reagerer på uttalelsene til hertuginnen, fordi de mener hun ikke har erfaring med å være en arbeidende mor.

– Ekte arbeidene mødre har jobber, vasker huset, handler inn, vasker og stryker klær. De har ikke barnepiker eller assistenter, designerklær, smykker eller millioner i banken, er det en som skriver på Twitter.

– Nok en trend å hoppe på for den uvitende millionæren og hennes bortskjemte prins. Seriøst, få en jobb istedenfor å stjele skattepenger, er det en annen som skriver.

Til tross for at kritikken hagler, mottar også hertuginnen støtte for arbeidet hun nå har satt i gang.

– Det er for tiden ingen nasjonal standard for betalt foreldrepermisjon i USA, det er et manglende behov for barnepass som tvinger kvinner ut av arbeidslivet. Meghan Markle bruker den store plattformen sin til å gjøre en forskjell og folk er sure? Kom dere over det, er det en som skriver.

The Marshall Plan for Moms arbeider for å hjelpe mødre i arbeid med å sjonglere karriere og foreldrerollen.

Hertuginne Meghan Markle og prins Harry har to barn sammen, sønnen Archie (3) og datteren Lilibet (10 mnd).

Relatert