KOM VIDERE: De norske Eurovision-deltakerne Subwoolfer er ferdig med fremførelsen av sangen «Give that Wolf a banana» og venter på resultatene etter tirsdagens semifinale i Eurovison Song Contest i Pala Olimpico i Torino. De er nok ikke fullt så fornøyde med å havne i første del av finalen. Foto: Heiko Junge / NTB
KOM VIDERE: De norske Eurovision-deltakerne Subwoolfer er ferdig med fremførelsen av sangen «Give that Wolf a banana» og venter på resultatene etter tirsdagens semifinale i Eurovison Song Contest i Pala Olimpico i Torino. De er nok ikke fullt så fornøyde med å havne i første del av finalen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge

Fikk foruroligende beskjed etter semifinale-triumf: – Aldri et godt tegn

TORINO, ITALIA (TV 2): Subwoolfer havnet i første halvdel ved å trekke en lapp på på en pressekonferanse. De gestikulerte mens de ble stilt spørsmål, og slet med å drikke vann med maskene på.

Det var vill jubel i Torino da de to gule, spissørede representantene fra Norge inntok scenen etter at det ble klart at de gikk videre til finalen.

En av dem ga programleren en klem og løftet henne opp mens hun fniste høyt i den veldig forsterkede mikrofonen.

Dette sier Subwoolfer kort tid etter at de gikk videre:

Slik skal de feire

Seansen går ut på at de svarer på noen spørsmål om hva de føler, og så trekker de en lapp der det står om de har havnet i første eller siste halvdel av showet.

Hvordan feirer ulver en finalebillett? spør den første reporteren.

– Vi fant litt drikke, sier ulvenes talsperson Carl-Henrik Wahl og peker på vannflaskene som ulvene er svært opptatt av.

– Og vi skal også feire ved å spille en gang til på lørdag. Natten er ikke over enda, men vi vil ha litt mer moro.

Dårlig plassering?

Deretter kommer neste del av pressekonferansen. Nå skal nordmennene trekke om de får startnummer i første eller siste halvdel av finalen.

Ulvene trekker første halvdel, som regnes som den dårligste muligheten. Trekningen møtes med applaus, men selv ser de ikke helt fornøyde ut.

Morten Thomassen, president i den norske MGP-klubben, er misfornøyd med trekningen.

– Dette var ikke helt det jeg ønsket. Jeg er litt redd for at vi nå får åpne showet siden vår låt skaper slik stemning, sier han til TV 2.

Ofte velger arrangørene å sette en partylåt først i finalen, noe «Give That Wolf a Banana» kan regnes som.

Thomassen sier det er svært sjeldent at noen vinner som førstemann ut. Han sier at forrige gang noen vant med startnummer én var i 1984.

Han understreker deretter at vi ikke vet hvilke startnummer vi får før fredag morgen.

Annen nordmann med mer flaks

Morten Westgaard, reporter i Eurovision Norge, er heller ikke i ekstase etter at det ble kjent at det norske bidraget skal i første halvdel. Han frykter også at Norge kan bli plassert som første land ut i den kommende finalen.

– Det hadde definitivt vært bekymringsverdig. Å starte showet, eller i hvert fall opptre ganske tidlig i finalen, er aldri et godt tegn. De fleste vinnerne i Eurovision opptrer i andre halvdel, noe Norge ikke vil gjøre i år.

Han trekker frem at det var bedre nyheter for norsk-greske Amanda Tenfjord, som representerer Hellas.

– Heldigvis trakk Hellas andre halvdel, noe som kan være en faktor til at Amanda kan vinne i år.

TIX i Torino

Apropos nordmenn i Torino:

Da Subwoolfer møtte pressen før semifinalen tok DJ Astronaut, det tredje medlemmet i gruppen, av seg masken. Da kunne man se ansiktet til artist og produsent Andreas Haukeland, best kjent som TIX.

Om det er han som har vært astronauten under alle opptredenene og prøvene er imidlertid ikke sikkert.

Identiteten til de to ulvene er forløpig ukjent, men mange medier hevder at det er boyband-kjendis Ben Adams og Gaute Ormåsen som synger.

Relatert