Vårlig wok med grønnsaker og sommerkoteletter
Dette er en smakfull og fargerik wok - kan også serveres vegetar eller med fisk.
Retten er fri for gluten, velg glutenfri soyasaus og bytt ut spelt med ris.
Sommerkoteletter i strimler kan byttes ut med svinekoteletter, kyllingfilet eller pannestekt fisk, for eksempel laks eller steinbit. Oppskriften er til 4-5 personer.
Dette trenger du:
- 3 stk sommerkoteletter eller 2-3 kyllingfileter (avhengig av størrelse), eller fisk (for eksempel laks eller steinbit)
- Olje/smør til steking
Wokede grønnsaker:
- Ca. 1 liter grønnsaker i biter/strimler/buketter (velg det du liker og har tilgjengelig, kan også bruke frossen grønnsaksmiks) For eksempel: Squash, brokkoli, eventuelt blomkål, gulrøtter, gul og rød paprika, babymais, hermetiske eller frisk ananas.
- 1 løk i båter
- 1 fedd hvitløk, kan sløyfes
- Eventuelt 1 ts finhakket ingefær
- ¼ dl olje
Saus:
- 2 ss sweet chilisaus
- 2 ss saft fra lime eller sitron
- 2 ss soyasaus
- 2 dl eplemost (den uten sukker)
- 1 ss maisennamel
- Diverse friske krydderurter
Slik gjør du:
Rens og del opp grønnsakene. Del kjøtt eller fisk i strimler. Wok/stek grønnsakene, løk og hvitløk i en varm panne/wokpanne under omrøring i 2-3 minutter.
Bland sammen ingrediensene til sausen, tilsett i pannen under omrøring. Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre/uten å bli overkokt. Tilsett urtekrydder mot slutten.
Mens grønnsakene trekker stek koteletter, kylling eller fisk i litt olje. Dryss med salt og pepper. Vend kjøtt/laks lett inn i retten før servering.
Tilbehør kan være byggris, havreris, speltperler, ris eller brød med urtesmør.