Vårlig wok med grønnsaker og sommerkoteletter

Dette er en smakfull og fargerik wok - kan også serveres vegetar eller med fisk.

Retten er fri for gluten, velg glutenfri soyasaus og bytt ut spelt med ris.

Sommerkoteletter i strimler kan byttes ut med svinekoteletter, kyllingfilet eller pannestekt fisk, for eksempel laks eller steinbit. Oppskriften er til 4-5 personer.

Dette trenger du:

  • 3 stk sommerkoteletter eller 2-3 kyllingfileter (avhengig av størrelse), eller fisk (for eksempel laks eller steinbit)
  • Olje/smør til steking

Wokede grønnsaker:

  • Ca. 1 liter grønnsaker i biter/strimler/buketter (velg det du liker og har tilgjengelig, kan også bruke frossen grønnsaksmiks) For eksempel: Squash, brokkoli, eventuelt blomkål, gulrøtter, gul og rød paprika, babymais, hermetiske eller frisk ananas.
  • 1 løk i båter
  • 1 fedd hvitløk, kan sløyfes
  • Eventuelt 1 ts finhakket ingefær
  • ¼ dl olje

Saus:

  • 2 ss sweet chilisaus
  • 2 ss saft fra lime eller sitron
  • 2 ss soyasaus
  • 2 dl eplemost (den uten sukker)
  • 1 ss maisennamel
  • Diverse friske krydderurter

Slik gjør du:

Rens og del opp grønnsakene. Del kjøtt eller fisk i strimler. Wok/stek grønnsakene, løk og hvitløk i en varm panne/wokpanne under omrøring i 2-3 minutter.

Bland sammen ingrediensene til sausen, tilsett i pannen under omrøring. Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre/uten å bli overkokt. Tilsett urtekrydder mot slutten.

Mens grønnsakene trekker stek koteletter, kylling eller fisk i litt olje. Dryss med salt og pepper. Vend kjøtt/laks lett inn i retten før servering.

Tilbehør kan være byggris, havreris, speltperler, ris eller brød med urtesmør.