Surf and turf - stekt ris, sjømat og kjøtt

Denne retten kombinerer sjømat, frukt, grønnsaker og lages her med kylling.

Denne oppskriften er til 4-5 personer, men kan enkelt ganges opp med 4 eller 5 hvis dere er mange. Beregne ca. 124-140 g kyllingkjøtt per person.

Dette trenger du:

  • 3 dl ris, hvit ris eller villris
  • 1 liten bukett brokkoli
  • 1 pk sukkererter
  • 1 paprika
  • ½ fersk ananas, eventuelt 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake
  • 2-3 kyllingfileter, kan byttes ut med ca. 600 g laksefilet, skinn og benfri, ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
  • Olje til steking
  • Salt, pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • ½-1 ts finhakket frisk ingefær (½ ts mild)
  • Frisk koriander, lime

Slik gjør du:

Kok ris eller linser/perlespelt etter anvisning på pakken.

Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler. Kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter, sukkererter får koke med de siste 2 minuttene. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Strimle kyllingfiletene.

Varm olje/smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene raskt brune, tilsett i paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter og stek på høy temp i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper, finhakket frisk ingefær og sweet chili.

Rett før servering tilsett reker og ananas i biter. Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.