Surf and turf - stekt ris, sjømat og kjøtt
Denne retten kombinerer sjømat, frukt, grønnsaker og lages her med kylling.
Denne oppskriften er til 4-5 personer, men kan enkelt ganges opp med 4 eller 5 hvis dere er mange. Beregne ca. 124-140 g kyllingkjøtt per person.
Dette trenger du:
- 3 dl ris, hvit ris eller villris
- 1 liten bukett brokkoli
- 1 pk sukkererter
- 1 paprika
- ½ fersk ananas, eventuelt 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake
- 2-3 kyllingfileter, kan byttes ut med ca. 600 g laksefilet, skinn og benfri, ca. 200 g rensede reker (ca. 500 g urensede reker)
- Olje til steking
- Salt, pepper
- 1-2 ss sweet chilisaus
- ½-1 ts finhakket frisk ingefær (½ ts mild)
- Frisk koriander, lime
Slik gjør du:
Kok ris eller linser/perlespelt etter anvisning på pakken.
Del brokkoli i små buketter og strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler. Kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter, sukkererter får koke med de siste 2 minuttene. Ta opp og la renne godt av seg.
Del paprika og ananas i biter. Strimle kyllingfiletene.
Varm olje/smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene raskt brune, tilsett i paprika, godt avrent ris, brokkoli og sukkererter og stek på høy temp i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper, finhakket frisk ingefær og sweet chili.
Rett før servering tilsett reker og ananas i biter. Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.