Grønnsakspannekaker med kjøttboller

Christer Rødseths smakfulle grønnsakspannekaker toppes med avokadokrem, srirachamajones og hoisinsaus.

Dette trenger du:

Grønnsakspannekaker:

  • 0,5 stk revet hodekål
  • 1 revet gulrot
  • 1 fennikel i tynne strimler
  • 1 liten løk (eller ¼ sellerirot)
  • 6 egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts revet, frisk ingefær
  • Salt og pepper til smak
GRØNNSAKSPANNEKAKER: Serveres med kjøttboller og spennende dressinger. Foto: God morgen Norge
GRØNNSAKSPANNEKAKER: Serveres med kjøttboller og spennende dressinger. Foto: God morgen Norge

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig, gjerne 50/50 svin og storfe
  • 1 ts salt
  • 2 ts srirachasaus (kan sløyfes)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss griljermel
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummin
  • 1 egg
  • Olje til steking

Avokadokrem:

  • 2 avokado
  • 2 ss olivenolje
  • Saften av 1 lime
  • 1 klype flaksalt
  • 1 fett hvitløk

Hoisinsaus:

  • 8 ss hoisinsaus
  • 2 ts revet ingefær
  • Saften av ½ lime
  • Eventuelt sprøstekt løk til topping

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til pannekaken sammen og stek i en stekepanne med litt olje. Velg størrelsen selv. Ingrediensene til kjøttbollene blandes også sammen. Form de til avlange «boller» og stek i olje og litt smør. Fullfør de ved å steke de i ovn på 180 grader i 5-6 minutter. Avokadokrem lages ved at alle ingredienser kjøres sammen i en liten mikser. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra lime om ønskelig. Bland hoisinsausen med ingefær og limesaft.

Majones lages ved at du har 1 egg, 1 ts dijonsennep, 2,5 dl olje, 2 ss sriracha, saften av 1/2 lime og litt salt i en høy beholder. Sett så en stavmikser oppi og kjør fra bunnen og opp. Se gjerne på klipp fra dagens sending for å se det i praksis.

Alt serveres oppå nystekte grønnsakspannekaker. Topp med hoisin, eventuelt sprøstekt løk og frisk koriander.