Girl in red - Marie Ulven (22) - er en av de nominerte til Spellemannsprisen 2022. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Girl in red - Marie Ulven (22) - er en av de nominerte til Spellemannsprisen 2022. Foto: Gitte Johannessen / NTB Foto: Gitte Johannessen

Disse er de nominerte til Spellemannprisen

GOD KVELD NORGE (TV 2): Fra klokken 12.30 blir årets Spellemann-nominasjoner offentliggjort av NRK.

Det blir en historisk Spellemann-utdeling, da det er to splitter nye kategorier i år, nemlig: «Årets Utgivelse» og «Festmusikk».

De første nominasjonene

Den første kategorien som blir lansert er «Alternativ pop/rock». Artistene som konkurrerer i denne kategorien er Frøkedal & Familien med låten «Flora», Girl in red med låten «if I could make it go quiet», Ola Kvernberg med låten «Steamdome II: The Hypogean» og Orions Belte med låten «Villa Amorini».

Neste kategori er «Barnemusikk». I denne kategorien er det artistene Christine Sandtorv med låten «Stjerneteller-Automagisk», Du og jeg og vi 2-3-4 med låten «Balkongfest», Heidi Solheim med låten «En Meter Fra» og Tone Hulbækmo med låten «Eg kan» som er nominert.

I kategorien «Blues» er det Adam Douglas med låten «Better Angels», Ledfoot med låten «Black Valley», Norsk Utflukt med låten «Heder & Verdighet» og Vidar Busk & His True Believers med låten «The Civilized Life» som er nominert.

De nominerte i kategorien «Country» er Hayde Bluegrass Orchestra med låten «Migrants», Hellbillies med låten «Blå dag», Johan Berggren med «Ei hytte foran loven» og Ole Kirkeng med «Rocking Chair».

I kategorien «Elektronika» er Bendik HK med låten «Progressive Rock Music», Jerry Folk med låten «Dotted Red», Smerz med låten «Believer» og Vilde Tuv med låten «Melting Songs» nominert.

De nominerte i kategorien «Hiphop» er B-Boy Myhre, Kamelen, Linni og Mo Ayn.

Den neste kategorien er «Jazz». Her er det Flukten, Friends & Neighbors, Ole Moren Vågan, Trondheim Jazz Orchestra og Siril Malmedal Hauge som er nominert.

I kategorien er «Metal». Artistene som konkurrerer i denne kategorien er Djevel med låten «Tanker som rir natten», Einherjer med albumet «North Star», KAL-EL med låten «Dark Majesty» og Nekromantheon med låten «The Visions of Trismegistos».

Artistene som konkurrerer i kategorien «Pop» er Alan Walker, Bernhoft, Gabrielle og Lemaitre.

De nominerte i kategorien «Rnb/Soul» er Beharie med EPen «Beharie // Beharie», Marie Noreger med låten «Gravity», Stefanos Yowhannes med EPen «Neo Noir» og Stig Brenner med albumet «Hvite Duer, Sort Magi».

Ny kategori

En av årets nye kategorier er «Festmusikk». De nominerte i denne kategorien er Carina Dahl, Hagle, JONE og Rotlaus.

I kategorien «Klassisk» er Håkon Skogstad med Atle Sponberg og Trondheimsolistene, Lise Davisen, Ragnhild Hemsing og Sonoko Miriam Welde, Oslo-Filharmonien, Joshua Weilerstein, Tabita Berglund nominert.

I kategorien «Tradisjonsmusikk» er det Marja Mortensson & Kringkastingsorkesteret, Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola, Synnøve Brøndbo Plassen og Thov G. Wetterhus som er nominert.

De som er nominert i kategorien «Årets Internasjonale suksess» er Cashmere Cat, Anne Judith Stokke Wik, Aurora og Bendik Giske.

I kategorien «Rock» er det Erlend Ropstad med låten «Da himmelen brant var alle hunder stille», Heave Blood & Die med albumet «Post People», Hedvig Mollestad Trio med albumet «Ding dong. You’re dead.» og Kanaan med albumet «Earthbound» som er nominert.

Artistene som er nominert i kategorien «Samtid» er Alpaca Ensemble, Håvard Gimse, Maja S. K. Ratkje og Signe Bakke / James Clapperton / Kjetil Møster / BIT20 Ensemble / René Wiik / Craig Farr.

Den neste kategorien er «TONOS komponistpris». I denne kategorien er det Eirik Hegdal, Henrik Hellstenius, Ingfrid Breie Nyhus og Ketil Hvoslef som er nominert.

Artistene som konkurrerer i kategorien «Viser og visepop» er Daniela Reyes, Eva Weel Skram, Marthe Valle og Tønes.

I «Åpen klasse» er det Bendik Giske, Erlend Apneseth Trio, Hedvig Mollestad og Ulver som er nominert.

Artistene som er nominert i kategorien «Årets gjennombrudd og Gramostipend» er Ash Olsen, Hagle, Metteson, Murder Maids, T Section og Victoria Nadine.

Den neste kategorien er «Årets Låt». Artistene som er nominert i denne kategorien er Chris Holsten med låten «Smilet i ditt eget speil», Halva Priset feat. Maria Mena med låten «Den fineste Chevy'n», girl in red med låten «Serotonin», Emma Steinbakken med «Jeg glemmer deg aldri», TIX med låten «Fallen Angel/Ut av mørket» og Hagle med låten «Ærmen i kærmen».

I kategorien «Årets låtskriver» er det Emelie Hollow, Gabrielle Leithaug, Marie Ulven og Stig Joar Haugen som er nominert.

De nominerte i kategorien «Årets musikkvideo» er Girl In Red med «Body & Mind» (Thea Hvistendahl), Kjartan Lauritzen med «Million» (Martin Kopperud), Sei Selina med «Only When You’re Asleep» (Niels Windfeldt) og Sondre Justad med «Sorry (feat. Musti)» (Julian Vargas & Eirik Svensson).

I kategorien «Årets produsent» er de nominerte Cashmere Cat, Filip Kollsete, Lars Kristian Rosness og Marie Ulven og Matias Téllez.

I kategorien «Årets tekstforfatter» er Daniela Reyes, Frank Skovrand, Lars Saabye Christensen og Marie Ulven nominert.

De nominerte i «Årets utgivelse» er girl in red med «if I could make it go quiet», Gabrielle med «KLIPP MEG I TI OG LIM MEG SAMMEN», Stig Brenner med «Hvite Duer, Sort Magi» og Ola Kvernberg med «Steamdome II: The Hypogean».