Quesadillas med hjemmelaget guacamole

Fylte tortillalefser fylles med guacamole, tomatsalsa, grønnsaker og kylling eller kjøtt. Serveres gjerne som en buffet hvor alle velger det tilbehøret de liker best.

Quesadilla er en meksikansk rett som lages med tortillas fylt med revet ost, grønnsaker, guacamole/avokadokrem, eventuelt stekt kylling eller kjøttdeig. For vegetar kan kylling/kjøtt erstattes med for eksempel hermetiske hvite eller sorte bønner eller kikerter. Les gjennom hele oppskriften før du begynner.

Dette trenger du til 4-5 personer:

  • 4 store hvete- eller maistortillas
  • Revet hvit ost
  • 2 kyllingbryst i tynne strimler eller 200-300 g karbonadedeig, kjøttdeig, eventuelt kyllingkjøttdeig
  • Eller sorte/hvitebønner (laken helles vekk)

Slik gjør du: Stek gyllent i flytende Melange. Dryss med røkt paprikapulver og salt eller tacokrydder.

Tomatsalsa:

  • 8-10 sherry tomater eller 2-3 modne klasetomater
  • 1 fedd hvitløk
  • Eventuelt ½ finhakket frisk rød chili
  • 1-2 ss chilisaus
  • 1 ss olivenolje
  • Salt, pepper

Slik gjør du: Finhakk tomatene, hvitløk og bland med chilisaus (eventuelt ketchup). Smak til med salt og pepper og eventuelt finhakkede urter, for eksempel basilikum eller koriander.

Guacamole med koriander - bland sammen gjerne med en stavmikser:

  • 2 modne mosede avokado
  • Saft 1 lime
  • 1-2 fedd finhakket hvitløk
  • ¼-½ finhakket rød chili
  • 1 finhakket moden tomat
  • 1 finhakket liten rødløk
  • Smak til med salt og pepper

Annet tilbehør kan være:

Paprika i biter, agurk i strimler, grønn salat, eller annet du liker.

Slik gjør du:

Legg ønsket fyll og revet ost mellom to tortillas. Press lett sammen. Stek gylne i flytende Melange, på begge sider. Klem lett sammen. Ta opp og del i 4 trekanter og hver og en velger det tilbehøret de liker.