De norske idrettstjernene har én ting til felles - alle elsker Adrian Amara

GOD KVELD NORGE (TV 2): Artisten selv har ikke noe godt svar på hvorfor musikken hans går rett hjem hos de unge norske idrettsprofilene.

Fredag slapp Oslo-artisten Adrian Amara den nye mixtapen «Kognitiv Dissonans», og det er til stor jubel fra noen av Norges største idrettsprofiler. 25-åringen er nemlig favorittartisten til både Dennis Hauger, Erik Botheim, Lucas Braathen, og ikke minst: Erling Braut Haaland.

– Før kamp liker jeg å høre på musikk, spesielt den norske rapperen Amara. Jeg hører på en sang som heter «Keep Dreaming», har spissen sagt i et intervju med Bourussia Dortmund.

Se Amara få hilsen fra flere av stjernene i videoen øverst.

GJEST: Amara stakk innom God kveld Norge i forbindelse med ny musikk Foto: Kristoffer Arnesen
GJEST: Amara stakk innom God kveld Norge i forbindelse med ny musikk Foto: Kristoffer Arnesen

Ikke dødelig lenger

Når Amara gjester God kveld Norge forteller han at det var Krasnodar-spiller Erik Botheim som introduserte Haaland for musikken hans.

– Botheim var veldig støttende, og plutselig så kom Haaland på banen og likte det også. Det var rett før han skjøt opp som en komet, forteller artisten.

I dag blir Haaland stadig vekk intervjuet med merch fra Amara og plateselskapet Rolig Records. De to har også blitt gode venner.

– Vi har ikke hengt på en stund nå. Men vi var på The Thief på bursdagen hans, og man merker jo at han ikke er dødelig lenger på en måte, forklarer 25-åringen.

På scena med Hauger

I sommer sto Dennis Hauger på scenen med Amara da han var i Norge på ferie, Formel 2-sjåføreren sier i en videohilsen til artisten og God kveld Norge at det var en guttedrøm.

– Jeg digger deg, og jeg har blitt en stor fan av deg og musikken din. Vi har noen minner sammen, du satt jo på med meg i Porsche på Rudskogen, sier Hauger og fortsetter:

– Forhåpentligvis kan du bli med på løp til sesongen, og vi kan skape flere minner sammen.

Amara forteller at det var en morsom opplevelse å få sitte på med Hauger.

– Det var intenst, ass. Jeg har aldri sett noen vente så lenge i en sving før de bremser. Det var helt rått, smiler han.

«Bumper» Amara før renn

Erik Botheim vant Eliteserien med Bodø Glimt i fjor, og har nettopp signert for russiske Krasnodar. Fra treningsleir i Dubai sender han også en hilsen.

– Har nettopp spilt kamp, og selvfølgelig hører jeg på musikken din før som du vet. Håper du fortsetter å lage god musikk, så skal du rett til topps, sier Botheim.

I Østerrike lader alpinist Lucas Braathen opp til Kitzbühel og OL. Han vant nylig slalåmrennet i Wengen, og sier i en videohilsen at han alltid «bumper» Amara før han skal gjøre «greia si».

– Lenge siden sist, Adrian! Shit, jeg savner deg nå ass. Vi driver ikke i samme bransje, men vi ender opp i mange av de samme situasjonene. Spesielt på markedsfronten. Vi har mye å lære av hverandre, og Adrian er veldig nyskjerrig, forteller Braathen.

– Nå slippes det ny musikk, det blir dritfett! Jeg gleder meg, legger alpinkometen til.

SEIER: Braathen vant slalåmrennet i Wengen. Foto: Luciano Bisi
SEIER: Braathen vant slalåmrennet i Wengen. Foto: Luciano Bisi

Stikker til LA

I God kveld Norge sitt studio blir artisten litt satt ut av all kjærligheten.

– Hvorfor elsker norske idrettsstjerner Adrian Amara?

– Jeg vet ikke helt. Kanskje de blir motivert av musikken, eller at det er en tankesamler før du skal gjøre noe. Jeg kan ikke helt svare på det, men det er veldig hyggelig hvert fall, jeg setter veldig pris på det, sier han.

Nå skal artisten feire slippet av «Kognitiv Dissonans» med en tur til Los Angeles.

– Orker ikke vinter mer. Jeg drar med alle gutta i Rolig Records, så skal vi lage litt musikk og kose oss. Jeg har aldri vært i USA så jeg er veldig klar, avslutter Amara.

Relatert