Slik hylles Eggen av kjendisene

GOD KVELD NORGE (TV 2): Onsdag morgen kom nyheten om Nils Arne Eggens bortgang. Nå hylles han på sosiale medier.

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen sovnet stille inn natt til onsdag, 80 år gammel.

Nå har flere kjendiser tatt til sosiale medier for å dele sorgen og hylle den avdøde fotballtreneren.

Statsminister Jonas Gahr Støre skriver i et innlegg delt på sin Facebook-side at det er med takknemlighet han vil minnes Eggen:

– Norsk idrett og norsk samfunnsliv har mistet en mann som har betydd enormt mye for mange og satt dype spor etter seg. Nils Arne Eggen var Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene, men han var også så mye mer. Med raushet og engasjement delte han sine meninger om det meste og bidro til å skape liv og fellesskap i norsk samfunnsliv.

Under et bilde delt på Instagram, skriver pop-duoen Marcus og Martinus dette:

– Tidenes største, norske trener, og en av de mest ydmyke personene vi har møtt... Hvil i fred, Nils Arne Eggen.

Tidligere landslagsspiller Jan Aage Fjørtoft skriver på Twitter at en av de største legendene innen norsk fotball har gått bort. Han kaller Eggen «Sir Alex» av Rosenborg, og skryter av suksessen hans i Champions League med nesten bare «hjemmelagde» spillere.

– En fantastisk personlighet som jeg elsket å være rundt. Hvil i fred, avslutter Fjørtoft.

Beundret ham

Forfatter Unni Lindell mimrer tilbake til et bokarrangement der hun traff Eggen. Lindell understreker at hun ikke kjente han personlig, men at han ga inntrykk på henne.

– Jeg er ingen fotballentusiast, tvert imot synes jeg det er alt for mye av det i alle kanaler, skriver Lindell før hun fortsetter videre:

– Men han her hadde noe herlig unorsk over seg. Han var så inderlig ivrig, klar og målrettet. Det beundret jeg ham for.

Også fotballandslaget har lagt ut en hyllest:

Tore Strømøy, for de fleste kjent som «Tore på sporet», skriver i et Facebook-innlegg at både fotballen og Trøndelag mistet litt av fargen i dag.

– Det er bare å håpe at mange tar med seg noe av lærdommen din videre. Ikke bare når det gjelder fotball, men også måten å være på som person. Folkelig, ujålete, åpen, engasjert, unnet andre suksess, og det å spille hverandre gode.

– Hvil i fred, Nils Arne, avslutter Strømøy.

Relatert