KJENT DUO: Herman Flesvig og Mikkel Niva under Gullruten 2020. Foto: Tore Meek / NTB
KJENT DUO: Herman Flesvig og Mikkel Niva under Gullruten 2020. Foto: Tore Meek / NTB

Duoen skifter navn på podkast

GOD KVELD NORGE (TV 2): Herman Flesvig og Mikkel Niva er aktuell med «ny» podkast etter overgangen fra NRK til Schibsted.

Podkasten omdøpes nå fra «Friminutt» til «Storefri».

– Vårt håp og ønske er at lytterne fortsatt vil dele litt av fritiden sin med oss, sier Niva og Flesvig i en pressemelding fra Schibsted.

Duoen har hatt stor suksess med «Friminutt» hos NRK, som gjentatte ganger har tronet Podtoppen med flere hundre tusen lyttere.

Lover at det blir likt som før

Flesvig og Niva sier at de ikke har som mål å finne opp kruttet på nytt.

– Vi satser på å skape like meningsløst innhold som før. For vår egen del er de største endringene nye adgangskort, og en ny pad med mange flere knapper.

I mars 2021 ble det kjent at NRK-profilene bak «Radioresepsjonen» og «Friminutt» hadde signert med Schibsted-konsertet og deres appsatsning «PodMe». Nå må altså lyttere betale for å få tilgang til innholdet.

Mange fans har ytret misnøye etter at satsningene PodMe og Podimo har kjøpt opp mange av de største podkastene i Norge, og lagt dem bak betalingsmur.

En medierådgiver i Hausmann sa til God kveld Norge i september at han tror lønningene er en av årsakene til at de store profilene valgte å forlate NRK, hvor podkaster er gratis å lytte til.

Relatert