Skal du lage kalkun i jula? Da bør du lese dette først!

TV 2 HJELPER DEG: Mange spiser kalkun minst én gang i løpet av jula, men hvordan får man egentlig kalkunen perfekt? Og hva bør man egentlig ha ved siden av? Her er ekspertenes beste kalkuntips.

LEI AV TØRR KALKUN?: Mange opplever at kalkunen blir tørr. Foto: Sara Johannessen/MatPrat
LEI AV TØRR KALKUN?: Mange opplever at kalkunen blir tørr. Foto: Sara Johannessen/MatPrat

Jula og nyttårsaften nærmer seg med stormskritt, og for mange betyr det kalkun på middagsbordet. Å tilberede en hel kalkun er imidlertid ikke enkelt. Derfor har vi fått ekspertene til å komme med sine beste tips.Ekspertene, matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin, og God morgen Norges Wenche Andersens første tips er kanskje det aller viktigste, og muligens det flest av oss bommer på: Start tidlig nok!De aller fleste kalkuner kommer nemlig frosne, og bør tines over tid.