Det er hele seks år siden sist gang Adele ga ut et album, noe som gjorde slippet av «30» ekstra spesielt. Foto: Danny Moloshok
Det er hele seks år siden sist gang Adele ga ut et album, noe som gjorde slippet av «30» ekstra spesielt. Foto: Danny Moloshok

Superstjerne tvinger Spotify til endring

GOD KVELD NORGE (TV 2): Etter slippet av det etterlengtede albumet «30», reagerer artisten på musikkgiganten Spotify.

Den 19. november 2021 ble det nyeste albumet til den britiske sangeren Adele, endelig sluppet. Albumet har fått svært gode tilbakemeldinger, av blant annet Rolling Stone som har omtalt «30» som det beste Adele-albumet hittil.

Slippet har imidlertid ikke gått helt smertefritt for superstjernen.

Eneste kravet

Adele kommer nemlig med hard kritikk mot Spotify, ettersom strømmetjenesten har gått imot hennes eneste krav, ifølge henne selv.

– Dette var det eneste kravet jeg hadde i en bransje i stadig endring. Vi skaper ikke album med så mye arbeid og ettertanke for sporlisten uten grunn. Kunsten vår forteller en historie, og historiene våre burde bli lyttet til slik vi tenkte. Takk til Spotify som lyttet, skriver Adele på Twitter som et tilsvar på imøtegåelsen.

Historiens flyt

«30»-albumet inneholder svært følelsesfylte sanger, som Adele skrev gjennom den mest turbulente delen av livet sitt, ifølge TMZ.

Hun omtaler sangene som hennes «Ride or Die» gjennom denne tiden, med andre ord som hennes følgesvenn.

Sangene har derfor høy kunstnerisk og sentimental verdi for artisten, og Adele mener rekkefølgen på sangene er viktig for historien som blir fortalt.

Spotify har nå hørt på kritikken til Adele, og fjernet «shuffle»-funksjonen på albumet – en knapp som tillater deg å hoppe frem og tilbake mellom sanger på automatikk.

Nå kan albumet kun lyttes til i den satte rekkefølgen, for å ivareta historiens flyt, skriver TMZ.

Relatert