Odd-Magnus Williamson røk først ut av Norges nye megahit

NYDALEN (TV 2): Komikeren måtte takke for seg etter første låt.

Lørdag kveld tok seks kjente fjes – som er kjent for alt annet enn musikk – mikrofonen fatt under premieren av TV 2s nye underholdningsprogram, Norges nye megahit.

På scenen i Nydalen opptrådte Helene Olafsen (31), Einar Nilsson (57), Abubakar «Abu» Hussain (34), Maria Stavang (26), Odd-Magnus Williamson (41) og Caroline Berg Eriksen (34) med egenskrevne låter på direkten – alle i håpet om å skape folkets nye favorittlåt.

Mentor: – Det lukter hits!

Temaet for premieresendingen var «sterke meninger», og det ble fremført sanger i både pop- og rapsjangeren.

Dommerpanelet, bestående av de profesjonelle artistene og mentorene Lise Karlsnes (41), Daniel Kvammen (33), Ole Evenrud (59), Christine Dancke (37), Myra (Regina Tucker) (26) og Stian «Staysman» Thorbjørnsen (39), trillet terning og anmeldte deltakernes låter underveis.

Ble sendt hjem

Etter at kveldens dommer- og seerstemmer hadde blitt talt opp, var det Stavang og Williamson som havnet nederst på hitlisten. Til slutt ble det sistnevnte som måtte forlate sangkonkurransen.

Se Williamsons sangopptreden i videoen øverst i saken.

– Jeg er helt enig i avgjørelsen. Jeg er helt enig i folkets dom, sa 41-åringen, og takket videre mentor Kvammen for samarbeidet.

Williamson ønsker ikke å kommentere exiten overfor TV 2.

FØRST UT: Odd-Magnus Williamsons sang, «Sylvi Girl», falt ikke helt i smak hos publikum. Det endte med at komikeren måtte tre av scenen og forlate konkurransen etter første sending. Foto: Espen Solli / TV 2
FØRST UT: Odd-Magnus Williamsons sang, «Sylvi Girl», falt ikke helt i smak hos publikum. Det endte med at komikeren måtte tre av scenen og forlate konkurransen etter første sending. Foto: Espen Solli / TV 2

Ny deltaker

Like etter exiten kom TikTok-stjernen Oskar Westerlin (23) inn som utfordrer, noe som betyr at Westerlin blir med videre i konkurransen neste lørdag.

UTFORDRER: TikToker Oskar Westerlin er ukens utfordrer og blir med inn i Norges nye megahit neste lørdag. Foto: Espen Solli / TV 2
UTFORDRER: TikToker Oskar Westerlin er ukens utfordrer og blir med inn i Norges nye megahit neste lørdag. Foto: Espen Solli / TV 2

Kveldens beste

Det var et bredt spekter av ulike låter under premieren. Sangen som fenget seerne mest og som regjerte øverst på hitlisten til slutt var Olafsens verk, «Ludvig Daae». I tyrolinspirert kostyme jodlet og danset 31-åringen til låten som omhandler mannen som drev Ingierkollen Slalåmsenter da hun var liten.

TIL TOPPS: Programleder og tidligere snowboardkjører Helene Olafsens låt, «Ludvig Daae», ble kveldens favoritt. Foto: Espen Solli / TV 2
TIL TOPPS: Programleder og tidligere snowboardkjører Helene Olafsens låt, «Ludvig Daae», ble kveldens favoritt. Foto: Espen Solli / TV 2

Når TV 2 møter Olafsen etter endt sending er hun storfornøyd med plasseringen.

– Det er veldig, veldig stas. Det er først og fremst «Staysman» og Erik Smaaland (mentor og produsent, journ.anm.) som skal ha æren for det, men jeg har vært med på laget, og synes det var veldig gøy.

– Var det forventet?

– På ingen måte. Absolutt ikke. Jeg har jo hørt på den ganske mye i det siste, så jeg selv har begynt å bli litt lei. Jeg synes de andre låtene var helt fantastiske. Jeg synes det er skikkelig, skikkelig gøy at den går hjem, forteller hun blidt.

Slik var premieresendingen:

Førstemann ut på scenen under Norges nye megahit-premieren var blogger og influenser Caroline Berg Eriksen. Hun sang «Gjør det selv», en «girl power»-låt som handler om det å drive sin egen business og klare seg selv. Eriksen hadde Christine Dancke som mentor denne uken.

– Ekstremt stolt. Jeg heier på deg, Caroline. Jeg er dritstolt!, skrøt mentor Dancke etter opptredenen.

Meddommer Daniel Kvammen var også fornøyd med Berg Eriksen.

– Du fremstår som en fullverdig artist.

Berg Eriksen fikk 20 poeng totalt av dommerpanelet.

Startet showet:– Dæsken! Jeg er ekstremt stolt!

Andre kjendis ut i ilden var TV-personlighet og håndverker Einar Nilsson. Han fremførte låten «Bygg Meg Opp», som er inspirert av oppussingen Nilsson har tatt del i opp gjennom årene. Denne uken har bergenseren fått veiledning av mentor Ole Evenrud.

– Alt du trenger for å få en hit er fire akkorder og en håndverker fra Bergen, mente mentor Evenrud.

Det var sprikende terningkast blant dommerne. Myra ga Nilsson en sekser på terningen, mens Kvammen serverte en toer.

57-åringen fikk 23 dommerpoeng totalt.

– Helt strålende levert!

Komiker og influenser Maria Stavang slo til med treningslåten «Kjør til du dør», der mentor Lise Karlsnes hadde bistått med veiledning.

– Jeg er så stolt. Du bare ruler greia. Dette er ikke kødd – at jeg fikk lov til å jobbe med deg som første deltaker – om ikke du har laget en hit, så vet ikke jeg, sa mentor Karlsnes begeistret.

Dommerkollegaene lot seg også imponere.

– Jeg koste meg sånn!, utbrøt Thorbjørnsen, som belønnet Stavang med en femmer.

– Dette er veldig bra til å være norsk, fortsatte Evenrud og trillet en femmer på terningen.

Stavang hanket inn 23 dommerpoeng samlet.

– Blir ikke dette en hit, så vet ikke jeg!

Programleder og komiker Abubakar (Abu) Hussain ville lage en kjærlighetslåt for de tøffe gutta. Resultatet ble rappen «Hjertet går bang». Hussain fikk drahjelp fra mentor Myra (Regina Tucker) denne uken.

– Du har «flow», sa Myra etter fremførelsen.

Hussains rap imponerte mange av dommerne.

– Kveldens største hit foreløpig. Soleklart, mente Thorbjørnsen, og trillet en sekser.

– Jeg synes dette var veldig, veldig bra, sa Karlsnes og ga 34-åringen en femmer.

Det ble 26 dommerpoeng totalt på komikeren.

– Dritgøy!

Tidligere snowboardkjører og programleder Helene Olafsen dediserte sangen «Ludvig Daae» til mannen ved samme navn, som drev Ingierkollen Slalåmsenter da hun var liten. 31-åringen hadde Stian «Staysman» Thorbjørnsen som mentor denne uken.

– Se på denne outfiten. Jeg får lyst til å drikke meg beruset. Jeg blir så glad. Det er helt rått, roste mentor Thorbjørnsen.

Både Kvammen og Karlsnes ga Olafsen terningkast fem.

– Her er det mye trøkk, roste Kvammen.

– Alt ved denne låten skriker hit, mente Karlsnes.

– Helt rått!

Premieren av Norges nye megahit ble rundet av med skuespiller og komiker Odd-Magnus Williamsons «Sylvi Girl», inspirert av FrP-politiker Sylvi Listhaug. Mentor Daniel Kvammen bisto Williamson med låtlagingen.

– Jeg er ekte fan, uttrykte mentor Kvammen da Williamson hadde opptrådt på scenen.

Det var imidlertid delte meninger blant dommerne.

– Det ga meg helt feil type frysninger. Du skal ha for innsatsen, sa Myra, og ga ham en treer.

– Denne låten har litt for kort levetid, mente Dancke, og trillet en ener.

Komikeren fikk imidlertid full pott av Evenrud, som ga en sekser.

– Han er ekte stjerne

Se Norges nye megahit lørdager klokken 20 på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert