Vergemålet til Britney Spears oppheves

GOD KVELD NORGE (TV 2): Etter å ha vært underlagt vergemål i nesten 14 år, er Britney Spears i dag endelig en fri kvinne. – Jeg tror jeg kommer til å gråte resten av dagen, skriver hun på Instagram.

Med flagg, konfetti og plakater kunne endelig fansen og «Free Britney»-bevegelsen feire utenfor Stanley Mosk tingrett i Los Angeles.

For i dag kom beskjeden både de og Britney Spears har ventet lenge på: Vergemålet er avsluttet og Britney er en fri kvinne. Det melder New York Times.

– Beste dagen noen sinne, skriver hun i et innlegg på Instagram som viser fans som feirer avgjørelsen.

Da hun fredag vitnet i retten innledet Spears med å si at hun ønsket livet sitt tilbake. Ikke én i retten hadde innvendinger mot at vergemålet skulle opphøre.

Dommeren valgte å avslutte vergemålet med umiddelbar virkning, og Britney Spears er dermed fri etter snart 14 år underlagt vergemål.

Forventningsfull

I september ble det klart at faren hennes, Jamie Spears, ble fjernet fra hele ordningen etter å ha vært verge for sin datter siden 2008.

Det var tydelig at Britney selv hadde høye forventinger til dagen. Tidligere i dag delte nemlig forloveden Sam Asgari en video på Instagram der Britney danser i en t-skjorte med skriften #freebritney.

Under står det: «It's human rights movement.»

STØTTE: Fans har samlet seg utenfor Stanley Mosk tingrett for å få med seg høringen. REUTERS/Mike Blake Foto: MIKE BLAKE
STØTTE: Fans har samlet seg utenfor Stanley Mosk tingrett for å få med seg høringen. REUTERS/Mike Blake Foto: MIKE BLAKE

To vergemål

Britney har vært underlagt to vergemål hele veien – ett for økonomien og et for hennes privatliv. I 2019 tok Jodi Montgomery over som verge for Britneys private anliggende, mens faren fortsatte å kontrollere økonomi og eiendom frem til september i år.

Da faren ble fjernet fra ordningen, fikk Britney en midlertidig verge i regnskapsføreren John Zabel. Han var foreslått av Britneys advokat, Mathew Rosengart. Han hadde dette å si om vergemålet:

– Dette vergemålet ble ødelagt av James S. Spears, ifølge TMZ.

ROSA TRE: Noen fans hadde tatt med et rosa #freebritney juletre for anledningen. Foto: Chris Pizzello
ROSA TRE: Noen fans hadde tatt med et rosa #freebritney juletre for anledningen. Foto: Chris Pizzello

Nå er altså begge vergemålene avviklet, og Britney kan igjen bestemme helt selv over eiendeler og hva hun skal bruke fritiden sin på.

– Britney er veldig spent på å omfavne sin fulle frihet, sier en kilde nær Spears' forlovede, Sam Asghari, til E News.

– Hun ønsker et nytt liv med Sam og ønsker å gjøre mange endringer, Hun gleder seg til å gå videre og avslutte dette kapittelet i livet hennes, sier kilden.

Gjennom de mange høringene og rundene i rettsapparatet, har det kommet frem mange detaljer fra tiden Britney var under vergemålet til faren.

Han skal angivelig ha overvåket datteren og tvunget henne til å opptre.

Kjendisene reagerer

Kommentarene under Britneys video på Instagram har strømmet på.

– Må velsignelsene fortsette å komme for deg! Og ingen ting annet enn glede, kjærlighet og fred herfra og videre, skriver sanger Missy Elliott i kommentarfeltet.

Kjendisene har uttrykt glede over nyheten også på Twitter.

Artist Cindy Lauper skriver «Gratulerer» , motedesigner Vera Wang skriver «FRIHET. Så glad på dine vegne!». Cher sparer ikke på emojiene i sitt innlegg hvor hun skriver: «Hun er fri».

Relatert