Joakim Kleven om Skal vi danse-exiten: – Jeg får fortsatt vondt inni meg

GOD KVELD NORGE (TV 2): Selv om han gjerne skulle vært med mye lenger, er Kleven stolt over å det han utrettet på bare fire programmer.

Da Skal vi danse-eventyret braket løs i høst, var det særlig ett par som fikk mye oppmerksomhet.

For første gang skulle to menn danse sammen, og det var naturligvis knyttet stor spenning til premieredansen.

Og de skuffet ikke.

Influenser Joakim Kleven (28) og proffdanser Benjamin Jayakoddy (26) satte fyr på salen og skrev seg inn i historien som det aller første paret som har fått en tier av dommerne i et premiereprogram.

Se den historiske dansen her:

– Shit, tenk om vi ryker

Med det spratt de også rett til topps på bettinglistene. Kunne man allerede nå skimte en finaleplass i det fjerne? Ingenting var umulig.

Helt til det umulige skjedde.

– Den der hjertebank-musikken de har på i bakgrunnen, og hele den intense følelsen før navnet ditt da blir ropt opp, det er helt grusomt. Jeg husker jeg tenkte «shit, tenk om vi faktisk ryker nå», sier Joakim Kleven (28).

Dorthe Skappel besøker ham i leiligheten hans på Grünerløkka i Oslo, hvor han har tilbragt mye tid etter at Skal vi danse-eventyret fikk en brå slutt.

Han tar oss med tilbake til øyeblikket som fikk hele salen til å gispe i sjokk:

– Jeg tenkte sånn «skjer dette nå?», og så tenkte jeg «husk og takk Benjamin, husk og takk Benjamin, nå er du ute, så du får typ ett sekund på å fortelle det du skal si», sier Kleven.

Deltakerne var sjokkerte da det ble klart at Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy måtte forlate programmet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
Deltakerne var sjokkerte da det ble klart at Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy måtte forlate programmet. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Tre store ting på fire programmer

Det var i fjerde program exiten var et faktum. Joakim og Benjamin lå omtrent midt på dommertabellen. Ingen hadde trodd at det var de som skulle hjem. Heller ikke de selv.

– Når jeg ser de klippene, får jeg fortsatt vondt inni meg. Det var så uforventa, hvis det er lov å si det. Jeg hadde kanskje ikke forventa at det var den sendingen jeg skulle gå ut på, sier han.

Likevel smiler han bredt, og understreker at hele opplevelsen har vært unik.

– Vi var på fire programmer, men vi fikk gjort en historisk og ikonisk premiere hvor to menn danset sammen for første gang, vi fikk en tier i første program som også er historisk, og så hadde vi en sjokk-exit. Vi har gjort tre sykt store ting på fire programmer. Det er helt utrolig, oppsummerer Kleven.

Vår tids Idol-Maria

SJOKK-EXIT: Mange husker nok da Maria Haukaas Mittet røk ut i femte finalerunde i Idol. Foto: Heiko Junge
SJOKK-EXIT: Mange husker nok da Maria Haukaas Mittet røk ut i femte finalerunde i Idol. Foto: Heiko Junge

Skal vi danse-kollega Dennis Vareide (31) kom med følgende kommentar til Kleven da exiten var et faktum:

– Han sa sånn «så synd at du røk ut, men du er nå vår tids Maria Haukaas Storeng», sier Kleven, og sikter til da Maria Haukaas Mittet, som hun heter i dag, røk ut av Idol i 2004.

– Hvis jeg kan være litte grann så ikonisk, så lever jeg litt for det, ler Kleven.

Se Dorthe Skappel møte Joakim Kleven og mamma Tone i videovinduet under:

Relatert