Supergod sjokoladekake uten sukker

Sjokoladekaken toppes med kokoskrem og er fri også for gluten og melk.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Søtt og sukkerfritt» av forfattere Gunn–Karin Sakariassen og Hege Hasler Barhaughøgda. Alle råvarer finner du i velassorterte dagligvarebutikker og helsekostbutikker.

Sjokoladekake:

  • 100 g mandelmel med fett
  • 35 k kakaopulver
  • 2 ts fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 3 egg
  • 60 g Sukrin gold
  • 60 g Tagatesse
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ½ dl sterk kaffe
  • ¾ dl kokosmelk, bruk den tykke delen av kokosmelken

Kokoskrem:

  • 1 pk raps og kokosfløte
  • 1 ss Tagatesse
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne (38x46 cm) med bakepapir.

Bland sammen mandelmel, kakao, fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk eggedosis av egg, Sukrin gold, Tagatesse og vaniljeekstrakt. Sikt det tørre i eggedosisen, vend sammen med en slikkepott til en glatt deig. Tilsett kaffe og det tykke fra kokosmelken og vend sammen.

Hell røren i langpannen. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 20-30 minutter. Sjekk med en kakepinne/stikke at kaken er gjennomstekt.

Kokoskrem:

Pisk raps og kokosfløte til krem. Tilsett Tagatesse og vanilje. Smak eventuelt til med mer søtt eller vanilje. Ønsker du en sjokoladekrem, tilsett eventuelt kakao helt til slutt.

Pynt med strøssel eller friske bær.

Fargerik strøssel:

  • 3 dl kokos
  • Rød , blå og grønn konditorfarge

Finn fram 4 skåler og hell 1 dl kokos i hver skål. Bland inn forskjellige konditorfarger i hver skål. Tips: Blander du sammen gul og rød konditorfarge får du en oransje farge.