Koteletter servert med høstens ratatouille

Ratatouille med epler og høstens grønnsaker er smakfullt følge til kjøtt, kylling og fisk. I denne oppskriften brukes nakkekoteletter.

Lag gjerne en stor porsjon ratatouille når du først er i gang. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i 4-5 dager. Ved oppvarming varm opp kun det du skal bruke. For eksempel på en skive ristet brød til lunsj eller enkel middag med et speilegg på toppen. Eller som en enkel lunsjrett eventuelt med et dryss revet ost. Rataouille kan også serveres som en selvstendig vegetarrett med potetmos, stekte potetbåter, ris eller bønner som tilbehør.

Dette trenger du til 4-5 personer:

  • 4 nakkekoteletter
  • Flytende Melange til steking*
  • Salt, pepper
  • 1 kvist rosmarin eller timian

Ratatouille:

  • 2 ss flytende Melange*
  • 2 løk
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 stor squash
  • 3 paprika (forskjellig farge)
  • 4 modne flådde tomater, eventuelt 1 boks hermetiske tomater
  • 3-4 faste norske epler
  • 2 ts tørket urtekrydder
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 ts balsamicoeddik eller en skvis/1 ts sitronsaft
  • Salt, grovmalt pepper

Slik gjør du:

Begynn med å lage ratatouille. Kotelettene stekes mens ratatouille får stå og trekke.

Rens og del grønnsakene i jevne biter/terninger. Rens og del løk i båter og finhakk hvitløk. Stek løk og hvitløk ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter til løken er blank. Tilsett resten av grønnsakene med unntak av eplene og stek grønnsakene i 7-8 minutter. Tilsett hermetiske flådde hakkede tomater og urtekrydder, kok opp og la småkoke i 20-30 minutter. Del epler i båter og la trekke med de siste 10 minuttene.

Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik. Grovhakk/riv opp frisk basilikum eller persille og dryss over retten før servering.

*I samarbeid med produktplassering

Relatert