Saftige pizzasnurrer med deilig fyll

Pizzasnurrer, som både kan lages fri for gluten og melk, stod på menyen hos Wenche og gjestekokk Mina Laache i dag.

Oppskriften gir cirka 30 pizzasnurrer.

Wenches tips: Ønsker du søte snurrer kan du tilsette 1 ts kardemomme og 2-3 ss sukker, i tillegg til honning i deigen. Erstatt kjøtt og tomatfyll med vaniljekrem, og eventuelt rosiner og kanel.

Til de med melkeallergi, kan osten sløyfes i fyllet. Bruk eventuelt ost som man tåler. Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, kan du halvere oppskriften og bruke glutenfritt mel til rundstykker/hvetebakst.

Deig:

14 dl hvetemel (begynn med ca 12 dl

50 g gjær (fersk gjær eller tørrgjær)

6 dl «fingervarm» blanding av vann og melk (kan også bruke bare vann)

1 ts salt

1-2 ts honning eller sukker (kan sløyfes)

1 ½ dl rapsolje til baking

Tomatsaus:

1 finhakket løk

1-2 fedd hvitløk

2 ss olje

2 ss tomatpuré

1 finhakket paprika

1 boks (ca 300 g) knuste/hakkede hermetiske tomater

½ ts sukker

2-3 ts tørket oregano/ pizzakrydder/ basilikum

Salt, pepper

Ev 3-4 dl finrevet hvit ost til fyll og dryss

Slik gjør du:

Deigen: Ha alt det tørre i en bakebolle til en kjøkkenmaskin. Smuldre i fersk gjær eller dryss i tørrgjær. Tilsett salt, honning/sukker og lunkent vann og elt til en glatt deig, cirka 10-15 min til deigen slipper bakebollen. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. Når oljen er tilsatt øk hastigheten og elt videre i 2-3 min. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 1 time.

Lag kjøttsaus mens deigen heves. Surr finhakket løk , finhakket hvitløk kjøttdeig/karbonadedeig i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la det steke et par minutter før finhakket paprika tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i 15-20 min uten lokk. Smak ev til med mer krydder, salt, pepper og ev1-2 ts balsamicoeddik.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to.

Kjevle ut hver del til et rektangel på ca 30x40 cm.

Smør over kjøttsausen, dryss over litt av den revede osten. Rull fast sammen og skjær i tykke skiver. Sett på bakepapirkledt stekebrett. Dryss over resten av den revede osten. Dekk til og la etterheve 40-45 min.

Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 12-15 min, til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl på rist. Pizzasnurrer egner seg godt til frysing.