Saftige pizzasnurrer med deilig fyll
Pizzasnurrer, som både kan lages fri for gluten og melk, stod på menyen hos Wenche og gjestekokk Mina Laache i dag.
Oppskriften gir cirka 30 pizzasnurrer.
Wenches tips: Ønsker du søte snurrer kan du tilsette 1 ts kardemomme og 2-3 ss sukker, i tillegg til honning i deigen. Erstatt kjøtt og tomatfyll med vaniljekrem, og eventuelt rosiner og kanel.
Til de med melkeallergi, kan osten sløyfes i fyllet. Bruk eventuelt ost som man tåler. Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, kan du halvere oppskriften og bruke glutenfritt mel til rundstykker/hvetebakst.
Deig:
14 dl hvetemel (begynn med ca 12 dl
50 g gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
6 dl «fingervarm» blanding av vann og melk (kan også bruke bare vann)
1 ts salt
1-2 ts honning eller sukker (kan sløyfes)
1 ½ dl rapsolje til baking
Tomatsaus:
1 finhakket løk
1-2 fedd hvitløk
2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 finhakket paprika
1 boks (ca 300 g) knuste/hakkede hermetiske tomater
½ ts sukker
2-3 ts tørket oregano/ pizzakrydder/ basilikum
Salt, pepper
Ev 3-4 dl finrevet hvit ost til fyll og dryss
Slik gjør du:
Deigen: Ha alt det tørre i en bakebolle til en kjøkkenmaskin. Smuldre i fersk gjær eller dryss i tørrgjær. Tilsett salt, honning/sukker og lunkent vann og elt til en glatt deig, cirka 10-15 min til deigen slipper bakebollen. Tilsett olje i en tynn stråle mens maskinen går. Når oljen er tilsatt øk hastigheten og elt videre i 2-3 min. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 1 time.
Lag kjøttsaus mens deigen heves. Surr finhakket løk , finhakket hvitløk kjøttdeig/karbonadedeig i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la det steke et par minutter før finhakket paprika tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i 15-20 min uten lokk. Smak ev til med mer krydder, salt, pepper og ev1-2 ts balsamicoeddik.
Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to.
Kjevle ut hver del til et rektangel på ca 30x40 cm.
Smør over kjøttsausen, dryss over litt av den revede osten. Rull fast sammen og skjær i tykke skiver. Sett på bakepapirkledt stekebrett. Dryss over resten av den revede osten. Dekk til og la etterheve 40-45 min.
Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 12-15 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl på rist. Pizzasnurrer egner seg godt til frysing.