Plukkfisk med karrisaus

Plukkfisk er en super måte å bruke opp rester av kokte poteter, grønnsaker og fisk.

Har du ikke rester av kokt fisk, trekk fisk i lettsaltet vann i 5-6 minutter. Du kan også bruke fiskeboller i store biter.

Dette trenger du:

  • 400-500 g kokt fisk/rester av fisk
  • 4-5 (ca. 400 g) kokte poteter
  • 2 kokte gulrøtter eller andre grønnsaker (eventuelt 1 pose frosne erter)

Hvit saus:

  • 3 ss smør
  • Eventuelt ½ finhakket løk
  • 1 ts karri
  • 3 ss hvetemel
  • Ca. 6 dl melk
  • Finhakket dill eller persille, og eventuelt sprøstekt bacon eller reker til dryss

Slik gjør du:

Del kokt fisk og kokte poteter og grønnsaker i biter (ikke for små biter).

Smelt smør i en kasserolle og la løken surre seg myk før hvetemel og karri og røres inn. Spe med melk under omrøring til en fyldig saus. Smak til med salt, karri og pepper. La sausen trekke i 8-10 minutter. Vend inn poteter og grønnsaker. Fisk i biter vendes inn helt til slutt.

Dryss eventuelt med sprøstekt bacon eller reker og finhakket dill/persille ved servering. Flatbrød blir ofte servet som tilbehør til denne retten.