TAR GREP: Netflix tar grep etter kjempetabbe i serien «Squid game». Serien er på vei til å bli den mest sette serien på strømmetjenesten noen sinne.
TAR GREP: Netflix tar grep etter kjempetabbe i serien «Squid game». Serien er på vei til å bli den mest sette serien på strømmetjenesten noen sinne. Foto: KIM HONG-JI / REUTERS

Netflix tar grep etter kjempetabbe – redigerer bort telefonnummer

En sørkoreaner mottar flere tusen anrop hver dag etter en kjempetabbe i serien «Squid game». Nå tar strømmetjenesten grep.

Netflix-serien «Squid game» har fått stor oppmerksomhet de siste ukene, og er nå på vei til å bli en av de mest sette seriene på strømmetjenesten noen sinne.

Serien følger 456 personer med økonomiske problemer, som takker ja til en mystisk invitasjon til å konkurrere i barneleker. Underveis blir deltakerne eliminert, og den som står igjen til slutt stikker av med en stor pengesum.

I begynnelsen av serien får en av de sentrale rollene «Seong Gi-hun», spilt av Lee Jung-ja, beskjed om å ringe et telefonnummer. Karakteren får utdelt et visittkort som inneholder åtte siffer.

Det serieskaperne ikke har tenkt på, er å bruke et falsk nummer. De diktet opp et nummer som allerede er i bruk.

4000 anrop i døgnet

En person fra Seongju i sør-øst i Sør-Korea, sier til lokale medier at vedkommende har mottatt flere tusen oppringninger og tekstmeldinger til sitt eget nummer.

Eieren av nummeret hadde aldri sett på serien selv, og forstod ikke hvorfor hun ble oppringt.

– Først skjønte jeg ikke hvorfor, men da en venn av meg fortalte meg at nummeret mitt dukket opp i serien, skjønte jeg det.

Nå tar strømmetjenesten Netflix grep.

Takket nei til fem millioner won

Ifølge den uheldige sørkoreaneren, skal Netflix ha tilbudt fem millioner won, som tilsvarer rundt 36.000 norske kroner, som kompensasjon.

Netflix har enda ikke gitt noen kommentar angående kompensasjonen, men skal ifølge BBC ha oppfordret seere til ikke å ringe nummeret.

– Vi samarbeider nå med produksjonsselskapet om å løse saken, i tillegg til å klippe vekk scener hvor telefonnummeret vises der det er nødvendig, sierNetflix onsdag.

Skulle ønsker ingen hadde sett serien

Ifølge dagsavisen i Hong Kong, South China Morning Post, skal voksne personer ha ringt nummeret av ren nysgjerrighet.

Også mange barn har sagt over telefon at de ønsker å delta i programmet. Telefonen ringer hele døgnet, også midt på natten, skriver avisen.

Eieren skal ha uttalt at vedkommende ønsker ingen hadde sett serien.

Relatert