Ovnsbakt sei med poteter og tomater

Fisk og grønnsaker bakes i ovnen, smakfullt og enkelt. Serveres med hjemmelaget kryddersmør.

Dette trenger du:

  • 800 g seifilet
  • Ca. 600 g små morenepoteter
  • 6-8 små løk
  • Ca. 400 små tomater/tomatmix, gjerne med forskjellig farge
  • Olivenolje
  • Salt og kvernet pepper

Kryddersmør:

  • Ca. 100 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1-2 ts ingefær frisk, finrevet (2 ts sterk smak)
  • 1 ½ ts karri
  • 2 ts paprikapulver
  • Eventuelt ½ ts chilipulver
  • Finhakket persille
  • Smak til med saft fra sitron
  • Eventuelt litt salt

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 225 grader. Del store poteter i båter, små morenepoteter stekes hele. Fordel potetene i en ildfastform (med god plass til potetene), tilsett renset sjalottløk (store del i båter). Vend inn olivenolje, salt og pepper .Stek i varm stekeovn i cirka 25 minutter til potetene blir gylne og knapt møre. Tilsett tomatene, vend lett sammen med potetene og stek videre i 10-15 minutter.

Legg seifileten oppå potet og tomatblandingen. Fordel litt olje over fisken og krydre med salt og pepper. Stek videre i stekeovnen i ca. 20 minutter til fisken flaker seg ved et lett trykk. Steketid er avhengig av tykkelse på fiskefileten.

Kryddersmør lages mens fisken stekes i ovnen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Finhakk løk og hvitløk og tilsett i smøret sammen med karripulver, paprikapulver og chilipulver og la trekke i smøret under omrøring. Smøret skal «burse», men ikke blir brunt. Pass på temperaturen. Smak til med finhakket persille og litt sitron.

Fordel litt av kryddersmøret over fisk, poteter og tomat. Server resten av smøret ved siden av.