IVRIGE: Tilhengere av #FreeBritney-bevegelsen har lenge kjempet for Spears. Nå får de takk fra stjerna selv.
IVRIGE: Tilhengere av #FreeBritney-bevegelsen har lenge kjempet for Spears. Nå får de takk fra stjerna selv. Foto: Jose Luis Magana/AP Photo

Britney Spears takker fansen for støtten

I årevis har fansen i #FreeBritney-bevegelsen kjempet for endringer i vergemålet hennes. Nå takker popstjerna for støtten.

Mandag brøt Britney Spears stillheten etter at en dommer i forrige uke fjernet faren som vergen hennes. Som datterens verge hadde James Spears lenge kontroll over både Spears sitt liv og økonomi, og artisten har lenge kjempet for å få ham fjernet fra rollen.

– #FreeBritney-bevegelsen.... Jeg er målløs... takket være dere og deres uendelige kamp for å fjerne meg fra vergemålet... gå livet mitt nå i den retningen!!!!!, skriver Spears. Sammen med teksten har artisten lagt ut en video av seg selv, hvor hun stirrer inn i kamera.

– I går kveld gråt jeg i to timer fordi fansen min er de beste og jeg er klar over det... Jeg kjenner hjertene deres og dere føler mitt... det er jeg helt sikker på, avslutter Spears.

Selv om artisten kunne juble i forrige uke, er ikke vergemålet fullstendig opphørt. Ordningen, som ble opprettet på grunn av Spears sine psykiske problemer i 2008, er fortsatt intakt, men faren hennes er fjernet fra rollen som verge. I november skal saken opp i retten på nytt, og da kan hele vergemålet være historie.

Fansen, da særlig tilhengere av #FreeBritney-bevegelsen, leter alltid nøye etter skjulte budskap og meldinger som henviser til vergemålet i artistens innlegg i sosiale medier. Det hører likevel til sjeldenhetene at hun snakker åpent om ordningen.

Advokat Matthew Rosengart sier han vil etterforske James Spears.
Advokat Matthew Rosengart sier han vil etterforske James Spears. Foto: Mario Anzuoni/REUTERS

Matthew Rosengart, som er popstjernas advokat, sier han vil etterforske faren James Spears, og hans håndtering av vergemålet. Farens advokat mener det ikke var noen grunner til å fjerne ham som verge, og insisterer på at han alltid har handlet i tråd med datterens interesser.

Relatert