Tradisjonell fårikål med dessert

Fårikål er enkelt å lage, perfekt og servere til mandag og avsluttes her med trollkrem til dessert.

Nederst i artikkelen finner du oppskriften på trollkrem.

Dette trenger du:

  • Ca. 1 kg lammekjøtt /fårekjøtt med ben i serveringsbiter (nakke, bog, bryst og nyrestykke)
  • Ca. 1 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • Ca. 4 ts hel pepper
  • 3 dl kokende vann

Slik gjør du:

Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle, start med kjøtt og avslutt med kål. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter som knytes igjen. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt 1 1/2-2 timer. Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.

Tips: Fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål. Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag. Avkjøl godt uten lokk før fårikål settes kaldt til oppbevaring.

Trollkrem

  • 2 eggehviter
  • 6-8 ss sukker
  • ½ ts vaniljesukker
  • Ca. ½ l tyttebær
  • ¼ ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin til konsistens er lys og luftig og sukkeret har løst seg opp. Server med litt vaniljekrem eller vaniljekesam.