Tradisjonell fårikål med dessert
Fårikål er enkelt å lage, perfekt og servere til mandag og avsluttes her med trollkrem til dessert.
Nederst i artikkelen finner du oppskriften på trollkrem.
Dette trenger du:
- Ca. 1 kg lammekjøtt /fårekjøtt med ben i serveringsbiter (nakke, bog, bryst og nyrestykke)
- Ca. 1 kg hodekål
- 2 ts salt
- Ca. 4 ts hel pepper
- 3 dl kokende vann
Slik gjør du:
Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle, start med kjøtt og avslutt med kål. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter som knytes igjen. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt 1 1/2-2 timer. Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener. Nykokte poteter hører med.
Tips: Fårikålen kan eventuelt jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål. Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag. Avkjøl godt uten lokk før fårikål settes kaldt til oppbevaring.
Trollkrem
- 2 eggehviter
- 6-8 ss sukker
- ½ ts vaniljesukker
- Ca. ½ l tyttebær
- ¼ ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin til konsistens er lys og luftig og sukkeret har løst seg opp. Server med litt vaniljekrem eller vaniljekesam.