Maren Lundby røper hva hun ønsker å jobbe med når hun legger opp

Skal vi danse-aktuelle Maren Lundby (27) har ingen planer om å legge hoppskiene på hylla med det første. Likevel har hun gjort seg noen tanker om hva hun vil gjøre når dette skjer.

Skihopperen Maren Lundby har tidligere har takket «nei» til både Farmen Kjendis og reality-dokumentaren «Over Atlanteren», men da Skal vi danse-produksjonen tok kontakt, klarte hun ikke å avslå tilbudet.

– Jeg hadde behov for å gjøre noe litt annet, sier hun til TV 2.

Avgjørelsen førte med seg hard kritikk fra idrettskolleger, men Lundby står fortsatt fast ved valget om å bruke dansetreningen som en del av oppkjøringen til OL i Bejing i februar.

Se Maren Lundby og Philip Raabes Slowfox fra lørdag i videovinduet øverst i saken.

– Mer slitsomt

Etter seks uker på parketten kan 27-åringen også komme med en interessant observasjon.

– Det oppleves som mer slitsomt å delta i Skal vi danse, enn å være toppidrettsutøver på fulltid, sier Lundby.

Hun nevner særlig at kondisjonen får kjørt seg.

– Da Philip (Raabe, journ.anm) og jeg danset hip-hop, var jeg så andpusten at jeg nesten ikke klarte å prate etterpå. Denne uken skal vi danse jive, og det er også ganske slitsomt, forklarer Lundby.

Røper drømmejobben

I forbindelse med Skal vi danse-deltakelsen gjestet 27-åringen i podkasten til Hopplandslaget, Hoppcast, denne uken. I podkasten ble hun spurt om hva hun kunne tenkt seg å gjøre etter at skiene er lagt på hylla.

Selv om hun ikke har planer om å legge opp med det første, har hun flere tanker i hodet.

– Som idrettsutøver har jeg vært mye i kontakt med media, og det virker kult å jobbe med, sier Lundby til TV 2.

I podkasten røper 27-åringen fra Toten at hun gjerne kunne tenkt seg å bli sportskommentator.

– Ja, jeg vil gjerne det – hvis noen vil teste meg, sier hun.

Skjermdump fra hopplandslagets Instagram.
Skjermdump fra hopplandslagets Instagram.

Etter uttalelsen har sportsanker i TV 2, Simon Nitsche, som også deltar i underholdningsprogrammet, kommentert at han skal fikse en sportsanker-audition til Lundby.

Til TV 2 sier Nitsche at kommentaren var skrevet med glimt i øyet, og det er ikke opp til han å love en audition. Han har dog tro på at Lundby kunne kledd en slik rolle.

– Jeg tenker at Maren kunne egnet seg. Hun har peiling på mye forskjellig sport i tillegg til å ha en hinsides kontroll på nervene. Hun var den eneste med hvilepuls rett før premieren av Skal vi danse.

Har lagt en plan

Ifølge skihopperen tar Simon Nitsche Skal vi danse-deltakelsen veldig alvorlig Nå har Lundby lagt en plan for hvordan drømmen skal gå i oppfyllelse.

– Simon har planer om å vinne dette. Det virker som han egentlig lever ut toppidrettsdrømmen sin nå, sier hun lurt, før hun fortsetter resonnementet:

– Hvis Simon nå blir sportsdanser, så kan jeg ta over jobben hans. Jeg prøver derfor å gi han litt toppidrettstips, slik at jeg kan få litt tips fra han til en jobb som anker, sier hun og humrer.

Se Skal vi danse lørdager klokken 19.30 på TV 2 og TV 2 Play.

Se nye episoder av Dansebobla mandager og torsdager på TV 2 Play.

Relatert