Ceviche - salat med marinert rå fisk
Ceviche serveres her med nyfisket kveite. Du kan også bruke annen hvit fisk eller laks.
Rå kveite marineres i lime, frisk ingefær og chili og frisk koriander. Til 4 personer, som forrett, lunsjrett eller en liten kveldsrett.
Dette trenger du:
- 400-500 g kveitefilet uten skinn og ben, eventuelt annen hvit fiskefilet eller fersk laks
- Saft av 2 lime + eventuelt ½ sitron
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 mango
- 1 avocado
- ½-1 rød chili
- 1-2 ts finrevet frisk ingefær
- 2-3 ss olivenoljeflaksalt
- Frisk koriander
Slik gjør du:
Del fiskefilet i tynne skiver og legg flatt på 4 tallerkener. Press over saft av 1 lime eventuelt ½ sitron. Rens og finhakk løk med 1-2 ts flaksalt. Del mango og avokado i små terninger. Press saft av 1 lime og eventuelt sitron over salaten.
Anrett salaten over fisken på tallerken. Dryss over frisk koriander. Ringle over litt olje og eventuelt litt flaksalt. Server nylaget.
Artikkelen er oppdatert