Ceviche - salat med marinert rå fisk

Ceviche serveres her med nyfisket kveite. Du kan også bruke annen hvit fisk eller laks.

Rå kveite marineres i lime, frisk ingefær og chili og frisk koriander. Til 4 personer, som forrett, lunsjrett eller en liten kveldsrett.

Dette trenger du:

  • 400-500 g kveitefilet uten skinn og ben, eventuelt annen hvit fiskefilet eller fersk laks
  • Saft av 2 lime + eventuelt ½ sitron
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • ½-1 rød chili
  • 1-2 ts finrevet frisk ingefær
  • 2-3 ss olivenoljeflaksalt
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

Del fiskefilet i tynne skiver og legg flatt på 4 tallerkener. Press over saft av 1 lime eventuelt ½ sitron. Rens og finhakk løk med 1-2 ts flaksalt. Del mango og avokado i små terninger. Press saft av 1 lime og eventuelt sitron over salaten.

Anrett salaten over fisken på tallerken. Dryss over frisk koriander. Ringle over litt olje og eventuelt litt flaksalt. Server nylaget.