NYGIFT: Den brasilianske influenseren Cris Galera arrangerte nylig bryllup for én.
NYGIFT: Den brasilianske influenseren Cris Galera arrangerte nylig bryllup for én. Foto: Instagram/@crisgaleraoficial

Derfor giftet hun seg med seg selv: – Skammer meg ikke

Den brasilianske undertøysmodellen og influenseren Cris Galera elsker virkelig seg selv.

Galera er virkelig glad i seg selv. For å understreke dette, og for å oppfordre andre til å bli flinkere til å elske seg selv, gikk hun drastisk til verks. Nylig sto hun som brud ved alteret i Sao Paulo, hvor en prest viet henne – og kun henne.

– Jeg skammer meg ikke. Jeg var bestemt da jeg gikk til kirken, sier Galera til New York Post om singelbryllupet.

– Jeg sminket meg selv og fikset håret mitt på egenhånd. Alle sammen fulgte med, ettersom jeg ikke hadde en forlover, forteller Galera.

Vel fremme ved alteret ble svaret naturligvis «ja».

Populær trend

Influenseren kastet seg dermed på trenden sologami, hvor single mennesker gifter seg med seg selv for å uttrykke kjærlighet overfor seg selv. En trend er det strengt talt ikke, da solo-bryllup nådde toppen av popularitet allerede i 2017.

Vielsen er kun seremoniell, ettersom solo-bryllup ikke anerkjennes juridisk noe sted i verden. Seremoniene har likevel vært populære det siste tiåret, noe om betyr penger i kassa for bryllupsplanleggere.

– Et selv-bryllup kan være alt fra et enkelt ritual på sitt eget soverom til en mer storslått fest, sa Dominique Youkhehpaz til BBC i 2017. Hun har arrangert selv-bryllup siden 2011.

Vielsesplanleggeren forklarte den gang at solo-bryllup kan oppleves som terapeutisk for bruden eller brudgommen.

– Jeg har opplevd at folk kommer seg ut av krevende forhold, tør å leve livet til det fulle eller finner sin utkårede etter at de gifter seg med seg selv, forklarte Youkhehpaz.

Tilhengere av selv-bryllup sier sologami handler om å elske og godta seg selv, og ønsker den sosiale aksepten og anerkjennelsen man får av å gifte seg med en annen.

God respons

Brasilianske Galera sier responsen etter bryllupet for det aller meste har vært positiv.

– Folk flest elsker det og synes det var interessant. De tror jeg tuller, men jeg giftet meg faktisk med meg selv! forklarer influenseren.

Selv-bryllupet skyldes i hvert fall ikke mangel på friere, og modellen sier «tusenvis» av menn har kontaktet henne på sosiale medier med ulike frieriforsøk. For Galera var flere trøblete forhold en del av motivasjonen da hun sverget troskap til seg selv.

– Menn har problemer med å være trofast med kun én kvinne. De vil ha flere damer på samme tid, sier den nygifte influenseren.

– Jeg liker å være min egen prioritet, og jeg prioriterer meg selv, legger hun til.

Utelukker skilsmisse

Alt håp er riktignok ikke ute for potensielle beilere, men modellen utelukker skilsmisse.

– Jeg vil aldri skille meg fra meg selv, men hvis en ny kjærlighet skulle dukke opp, er det noe jeg vil utforske. Den personen vil være nummer to, jeg vil alltid komme først.

Noen kritiserer influenseren for å bare være ute etter oppmerksomhet, uten at det virker å påvirke henne nevneverdig.

– Skjellsord og kritikk bare preller av! Når du er lykkelig, kan ikke ting rokke ved deg, ingenting kan skade deg, avslutter Galera, som drar på bryllupsreise til Paris og London i høst.

Relatert