Fredagsbuffet til store og små
Lag et fargerikt og fristende bord hvor hver og en kan velge det de liker best.
Buffet med kylling, reker, laks, grønnsaker og tzatziki i pitabrød
Syltet rødløk: 2-3 løk i tynne skiver legges på glass. Kok opp lake av 1 dl vann, 1 dl eddik og 2 dl sukker. Hell den varme laken over rødløken til det dekker.
Til 4-5 personer trenger du:
- 4-6 pitabrød, eventuelt brioche pølse- eller hamburgerbrød
- 3-4 kyllingfileter uten skinn
- Laks og/eller reker
- Olje til steking
- Salt, pepper, urtekrydder eller røkt paprikapulver
- 2 paprika, forskjellige farger
- 2-3 avocado, sitron og/eller mango
- Sitron eller lime
Tzatziki:
- 2-3 dl gresk yoghurt eller tykk matyoghurt
- ¾-½ slangeagurk (avhengig av størrelse)
- 1-2 fedd hvitløk
- ¼ ts salt
- 1 ss ekstra Virgin olivenolje
- 1-2 ts sitronsaft
- ½ ts sukker eller honning
- Finhakket frisk mynte
Slik gjør du:
Begynn med å lage tzatziki, den blir bare bedre av å stå og trekke smak. Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 minutter, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurken i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatziki stå trekke smak et par timer før servering.
Fortsett med kylling. Del kyllingen i små terninger eller tynne strimler. Del paprika i tynne stimler.
Stek kyllingstrimlene i olje, dryss med salt, pepper og røkt paprika, eventuelt også urtekrydder. Rør om mens de steker. Legg opp den stekte kyllingen på et fat . Legg paprika i stekepanne ved middels varme i 4-5 minutter, til de blir søte og myke. Legg opp på et fat. Skjær avocado i strimler og vend sammen med litt sitron for å bevare fargen. Legg laks og/eller reker på et fat/bolle.
Varm pitabrød eller briochebrød etter anvisning på pakken, rett før servering. Hver og en fyller sin pita eller brioche med det de ønsker.